Restriccions durant la celebració de la Castanyada i Tots Sants

castanyadaDavant la proximitat de la festivitat de Tots Sants els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, Protecció Civil de la Generalitat ha emès un comunicat amb les principals mesures restrictives i recomanacions per tal de celebrar aquesta festa amb seguretat i evitar el contagi de la COVID-19.

En el conjunt de les activitats associades a la celebració de Tots Sants es produeixen situacions amb aglomeracions de persones que no permeten garantir les distàncies interpersonals entre persones no convivents ni les adequades mesures higièniques, de manera que es genera un alt risc de contagis.

Per aquesta raó, aquest any des de l'Ajuntament no s'organitza cap activitat de celebració de la Castanyada i recorda que cal tenir en compte les indicacions del Procicat:

  • No es poden fer trobades ni reunions de més de sis persones, ni festes ni revetlles amb ball, ni botellón a la via pública. Es recorda que les activitats de restauració amb consum en el local estan suspeses.
  • Es recomana la celebració d'aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim sis persones, tret que totes siguin de la bombolla de convivència). Cal mantenir les distàncies i fer ús de la mascareta, sobretot tenir-ho present també per a espais interiors. Evitar el contacte físic i les trobades amb persones amb qui no s'ha tingut contacte habitual en els últims dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
  • Cal complir sempre amb la distància interpersonal d'1,5 m.
  • Per a l'elaboració de panellets, cal fer-los respectant les bombolles de convivència i els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l'elaboració, cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari, i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l'elaboració atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte. No s'han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i no tocar-los amb les mans. Cal seguir les mesures d'higiene i preparació d'aliments de Canal Salut.
  • No es pot fer l'activitat de “truc o tracte” en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
  • No es poden fer els “passatges del terror” que s'entenen com a “parcs i fires d'atraccions i estructures no permanents desmuntables”, que pel punt 8 de la Resolució SLT/2546 tenen suspesa la seva obertura al públic. Com a alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de decoració de carbasses, de disfresses, preparar ensurts telemàtics o preparar una nit de cinema en família a casa, etc.
  • Cal recordar que una màscara d'una disfressa no substitueix una mascareta de protecció (cal dur en tot cas la mascareta a sota).



VISITES AL CEMENTIRI MUNICIPAL

nou horari cementiriD'altra banda, caldrà respectar les mesures de seguretat durant les visites al Cementiri durant els dies 31 d'octubre i 1 de novembre que és quan hi accedeix el major nombre de persones.

  • Aforament limitat a 25 persones 
  • Mantenir la distància de seguretat entre usuaris i usàries
  • Ús obligatori de mascareta
  • L'horari d'obertura del cementiri és de 8 h a 19.30 h

 

Més informació sobre les restriccions davant la COVID-19 en la festivitat de Tots Sants.

20/10/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55