El Ple aprova inicialment el Pressupost 2021

Amb el consens de la majoria del plenari, aquest dijous al vespre es va aprovar inicialment el pressupost 2021 de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, de 12.826.535,34€. Uns pressupostos marcats per la pandèmia i que posen l'accent en l'augment de la despesa especialment en l'àmbit social.

Després d'uns anys marcats pels efectes de la crisi econòmica i el deute, l'Ajuntament presenta, pel 2021, uns pressupostos que afiancen la recuperació financera del consistori i que permeten projectar inversions i creixement de la despesa social sense augmentar els impostos.

Els eixos principals del pressupost que es va aprovar aquest dijous amb 8 vots a favor d'ARA Vilassar i Junts per Vilassar, 2 abstencions de la CUP i 3 vots en contra del PSC i el regidor no adscrit són:

  • La congelació dels impostos i taxes municipals: Igual que en el pressupost del 2020, el nou pressupost 2021 contempla un increment 0 en impostos i taxes.
  • L' atenció a famílies en situació de vulnerabilitat: s'incrementen els recursos destinats als Serveis Socials i s'estableixen els mecanismes per poder dedicar-hi encara més recursos si fos necessari.
  • Contenció en la previsió d'ingressos, atenent a un possible empitjorament de la conjuntura econòmica, especialment en aquelles taxes i impostos que depenen de l'activitat econòmica
  • Inversions: Per segon any consecutiu, i un cop consolidada la recuperació econòmica i financera de l'Ajuntament, el pressupost incorpora recursos per a inversions per a via pública, verd públic, instal·lacions i equipaments municipals, especialment les esportives i el cementiri.
  • Serveis essencials: el pressupost contempla a incorporació de diverses persones a la plantilla com ara un paleta per reparacions de via pública, una educadora social, una tècnica en promoció econòmica, una tècnica en cultura i festes i una tècnica en administració electrònica.

Pel que fa a les xifres, el pressupost 2021 de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt  incrementa la despesa social en 132.924,76 € respecte el 2020. També es crea un fons de contingència de gairebé 50.000 € per utilitzar en cas de necessitat. A més a més, si els ingressos acabessin sent superiors a l'esperat, s'ha previst un fons addicional de 319.000€ per incorporar a la despesa social.

Una altra de les àrees que més creix és la d'Esports que augmenta el pressupost en més de 260.000€ fins a situar-se al voltant dels 950.000€ amb inversions destinades a reformes al poliesportiu, entre d'altres, i que milloraran el parc d'instal·lacions esportives a Vilassar.

Pel 2021 s'ha projectat un pressupost d'inversions de fins a 1.737.252,85 € que es destinaran a millores a la via pública, parcs i jardins, millores al cementiri entre altres. Es manté la dotació de 150.000€ pels pressupostos participatius que tornaran a donar l'opció a la ciutadania de decidir en què invertir aquesta xifra.

Aquest any, a més, la mesura de supressió de les regles fiscals pel 2020 i 2021 possibilitarà la utilització del romanent de tresoreria per a qualsevol finalitat que sigui necessària.

El Pressupost 2021 que es va aprovar a la sessió plenària del mes d'octubre, ha comptat amb la participació dels grups de l'oposició que, en diverses sessions de treball, han aportat proposes i idees que s'han incorporat a la redacció final.

Podeu consultar la presentació del Pressupost 2021 en aquest document:

29/10/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55