Tornen les Jornades gastronòmiques de la maduixa del Maresme

Última revisió 10-05-2021 10:51
10/05/2021

Vilassar de Dalt participa, un any més, a les Jornades Gastronòmiques de la maduixa del Maresme que s'allarguen durant tot el mes de maig.

Arriben les Jornades gastronòmiques dedicades a la maduixa del Maresme. De l’1 de maig al 6 de juny, Vilassar i 15 municipis més s’uneixen per retre homenatge a la fruita estrella de la primavera.

L’edició 2021, organitzada conjuntament pel Consorci de Promoció Turística, el Consorci d’Enoturisme Alella i el Consell Comarcal a través de la Xarxa de Productes de la Terra Maresme, compta amb la participació de 16 municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Restaurants, pastisseries, establiments de menjar cuinat i d’altres dedicats a l’elaboració de productes agroalimentaris ofereixen propostes dolces, però també entrants i plats principals perquè hi ha mil maneres de gaudir de les maduixes del Maresme, aquelles que fan olor de maduixa i tenen gust de maduixa. A més, els restaurants ofereixen menús especials amb maridatge de vins de la DO Alella.

A Vilassar, El racó de can Feliu proposa plats especials durant aquests dies: una amanida de maduixes amb formatge de cabra caramel·litzat i un got de iogurt amb cereals i maduixes, tot plegat maridat amb un vi Pansa blanca Raventós d'Alella.

D’altra banda, aquest any la “iaia del Maresme” convida tothom a posar-se el davantal i entrar a la cuina. Seguint les indicacions dels alumnes de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella, ens ofereix una Mousse de maduixes del Maresme.

Podeu veure totes les propostes gastronòmiques en el fullet “Temps de maduixes 2021” on també podreu trobar un llistat de les hortes que produeixen maduixes del Maresme.

Font: Consell comarcal del Maresme

Temps de maduixes
Temps de maduixes

Et pot interessar