El Centre Obert, servei essencial durant la pandèmia

Centre obertEl Centre Obert de Vilassar de Dalt, tot i les darreres restriccions, continua donant atenció presencial a infants i adolescents del municipi. Segons les consignes municipals i el Diari Oficial de la Generalitat els centres oberts han de continuar donant servei presencial d'acord amb els corresponents plans aprovats pel Procicat, aplicant rigorosament les mesures de prevenció i protecció de la salut.

El passat 21 de setembre el Centre Obert de Vilassar de Dalt va reprendre l'activitat ordinària, després que durant el mes de juliol ja es pogués realitzar el casal d'estiu amb una alta participació d'infants i adolescents. Amb les noves restriccions per frenar l'expansió de la Covid-19, es garanteix el funcionament presencial dels centres oberts com a servei essencial.

Tot i les incerteses del moment actual i en contínua coordinació amb la regidoria d'Atenció Social i Educació i el CAP de Vilassar de Dalt, s'ha establert un nou protocol de protecció tant per als participants i les seves famílies com per a l'equip de professionals del recurs.

Entre les mesures establertes, aquest protocol inclou el ja conegut lema “distància-mans-mascareta”. Això suposa que tant infants i adolescents com equip educatiu han de dur posada la mascareta dins l'equipament, que els espais que s'utilitzen compten amb gel hidroalcohòlic per a tothom a més de treballar l'hàbit de rentar-se les mans correctament i de forma més seguida i adaptar les sales a les mesures de distància recomanades per la Generalitat.

L'equip del Centre obert valora molt positivament l'alta participació i assistència d'infants i adolescents, sense cap baixa respecte l'any passat. Actualment s'atenen 24 menors amb un total de 3 educadors/es i amb una assistència del 95,9%.

El contacte i l'atenció directes propicien la salut física i mental de tots/es, per això es posa especial èmfasi en mantenir l'activitat del Centre Obert de manera presencial treballant aspectes tan importants com:

  • L'acompanyament emocional
  • El reforç escolar
  • Tallers i activitats de sensibilització
  • Coordinació amb centres escolars / altres agents educatius
  • Berenars saludables
  • Ludoteca
  • Suport i orientació familiar

Per a més informació:

Professional responsable: Sílvia Domènech, domenechps@vilassardedalt.cat / centreobert@vilassardedalt.cat

Educador i tècnic d'igualtat: Francesc Rangel Rocamora, rangelrf@vilassardedalt.cat

Telèfon: 937530008

05/11/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55