La Farmàcia de Dalt de Vilassar investigarà amb el CSIC les condicions de salut de persones grans en residències i centres de salut

Farmàcia de DaltEl Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha signat un conveni amb la Farmàcia de Dalt per portar a terme conjuntament el projecte de I+D+i 'Branyas'. Es tracta d'un projecte que vol estudiar les condicions de salut de les persones grans que viuen en residències ateses per aquesta farmàcia especialment durant la pandèmia de la COVID-19, entre les quals hi ha l'Hospital de Sant Pere.

La Farmàcia de Dalt ofereix, des de fa més de 15 anys, un servei professional a institucions geriàtriques i centres de salut especial de tot el país després d'haver desenvolupat un Sistema Personalitzat de Dispensació Automàtica (SPDA) amb servei de lliurament porta a porta. La dimensió i abast d'aquesta gestió farmacològica la converteixen en la farmàcia més gran d'Espanya en aquestes gestions i una de las més grans d'Europa, en quant al sistema informàtic enfocat al control farmacològic i clínic dels residents en dels centres assistencials que atén.
Aquesta línia de treball és el que ha portat a la signatura del conveni amb el CSIC que veu la possibilitat de complementar-se i desenvolupar avanços interdisciplinaris d'impacte en la matèria col·laborant mútuament per portar a terme investigacions sobre les condicions de salut de les persones grans que viuen en residències ateses per aquesta farmàcia especialment durant la pandèmia de la COVID-19.
Segons ha publicat el BOE aquest dijous, en la realització del projecte, que tindrà una durada de dos anys i un pressupost de 120.000 euros, també hi participaran els instituts d'investigació Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa (CBMSO) i l'Institut d'Investigació en Ciències de l'Alimentació (CIAL).

03/07/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55