La Massa acull l'acte d'entrega dels distintius Biosphere de turisme sostenible

BiosphereEl Teatre La Massa va ser l'escenari de l'acte d'entrega dels distintius Biosphere 2019 de turisme sostenible, un acte que també va servir per presentar el Pla d'Accions 2020 del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

Durant l'acte que es va celebrar el passat 31 de gener, 66 empreses, serveis i destinacions de la comarca del Maresme van ser reconeguts amb la distinció  Biosphere 2019 per a la sostenibilitat turística. El Biosphere és un segell del Sistema de Turisme Responsable de l'Instituto de Turismo Responsable (ITR). Certificació/distintiu de turisme sostenible, voluntari i independent.

Aquest distintiu, a la província de Barcelona, es posa en pràctica l'any 2017, moment en el qual la Diputació de Barcelona es distingeix a través de les marques turístiques. D'aquesta manera, les empreses del territori poden participar-hi sota el seu lideratge. A la comarca, el projecte el gestiona el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Empreses, serveis i destinacions s'hi poden adherir per aconseguir un reconeixement pel seu compromís amb la sostenibilitat.

En el mateix acte, el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, va presentar el Pla d'Accions 2020 de l'ens. En la seva intervenció, Arnó va exposar les actuacions generals i els objectius estratègics, a més de  destacar les principals propostes que es desenvoluparan durant aquest any en els àmbits de turisme familiar, cultural, esportiu, gastronòmic, actiu i de natura, de reunions i Maresme Film Commission. Entre aquestes, destaquen especialment les que tenen la sostenibilitat a la comarca com a referent i continuar impulsant un major coneixement del territori.

Biosphere biosphere

A més de la intervenció del president del Consorci, es va comptar amb la participació del regidor de Turisme i Promoció de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, Benet Oliva, que va donar la benvinguda als assistents en nom del municipi i va remarcar el valor del teatre vilassarenc, referent del patrimoni arquitectònic i obra del reconegut arquitecte Rafael Guastavino, abans de marxar als EEUU.

El Cap  de l'Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, Xavier Font, en el seu parlament, va destacar el compromís del territori per la sostenibilitat en el turisme.

Per la seva banda, la presidenta de la Delegació al Maresme de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Masramon, va incidir en què la col·laboració de tots els agents del territori permet solucionar els problemes i ajudar a crear infrastructures per potenciar el turisme a la comarca.

Podeu consultar el llistat complet d'empreses, serveis i destinacions distingides amb la Certificació Biosphere el 2019 clicant aquí.

Font: costadebarcelonamaresme.cat

04/02/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:56