L'Ajuntament i Habitat 3 signen la cessió del primer habitatge privat per destinar-lo a polítiques d'inclusió social

habitat 3Fruit del conveni entre l'Ajuntament i la Fundació Hàbitat 3 Tercer Sector Social s'ha signat la primera cessió d'un habitatge privat per destinar-lo a polítiques d'inclusió social.

A finals del 2018 l'Ajuntament va signar un conveni amb la Fundació Habitat 3 per ampliar el parc d'habitatge de lloguer social a Vilassar a través d'un programa adreçat als propietaris de pisos buits, oferint-los garanties de pagament, rehabilitació i bon ús de l'habitatge. Amb aquest conveni, l'Ajuntament va fer un gran pas en la política d'habitatge social que contempla el Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge.

Ara, aquest conveni comença a donar fruit i ja s'ha signat la cessió del primer habitatge privat que, després d'una rehabilitació, es podrà destinar a lloguer social per a persones o famílies en situació de vulnerabilitat.

El programa, coordinat per la Fundació Habitat 3 guardonada recentment amb el Premi d'Or dels World Habitat Awards 2019 com la millor iniciativa innovadora d'habitatge del món, continua la recerca de propietaris d'habitatges buits del municipi. A aquests se'ls assegura el cobrament de la renda de lloguer pactada durant tota la vigència del contracte i, en el cas que sigui necessari, s'ofereix la possibilitat d'una rehabilitació bàsica per posar a punt l'habitatge.

L'objectiu d'aquest programa social és facilitar l'accés a un habitatge digne i assequible a les persones i famílies del municipi en situació de vulnerabilitat. Al mateix temps, es vol mobilitzar el parc d'habitatges buits i la seva rehabilitació tot oferint un lloguer amb totes les garanties als propietaris dels habitatges cedits.

Triptic 1

Triptic 2

10/01/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:56