Comunicat de l'Ajuntament davant la moció sobre els nous serveis funeraris de Vilassar que ha d'aprovar en ple l'Ajuntament de Cabrils

Última revisió 12-02-2021 15:59
26/11/2014

Davant la proposta d'acord sobre els nous serveis funeraris de Vilassar de Dalt, prevista d'aprovar en el Ple d'aquest dimecres 26 de novembre de l'Ajuntament de Cabrils, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt vol manifestar que:

Primer, que l'Ajuntament de Vilassar de Dalt en data 3 d'abril de 2012 va notificar a l'Ajuntament de Cabrils, tenint  aquest comunicació formal, l'aprovació inicial del Pla Especial per a la concreció d'usos i ordenació volumètrica de nou cementiri – tanatori / crematori de Vilassar de Dalt, situat al Polígon Industrial de Vallmorena, on s'adjuntava una copia del projecte en format CD.
També en data de 12 de desembre de 2012 l'Ajuntament de Vilassar de Dalt va notificar a l'Ajuntament de Cabrils, l'acord de ple de data 29 de novembre de 2012, on es va aprovar provisionalment el Pla Especial  per a la concreció d'usos i ordenació volumètrica de nou cementiri – tanatori / crematori de Vilassar de Dalt.
Tant en les dues notificacions com en  el document urbanístic tramés, s'especificava clarament que el projecte de nous serveis funeraris implicava, també, la inclusió d'un forn incinerador de baixa intensitat.

Segon, que l'Ajuntament de Vilassar de Dalt ha desenvolupat aquest projecte d'acord amb la normativa vigent i amb les comunicacions reglades.

Tercer, que en el marc del municipi s'han desenvolupat els estudis, i se n'efectuaran els que calguin, d'admissió segura d'aquesta activitat, d'altra banda usual i comprovable en altres poblacions del territori.

Quart, que com sap perfectament la Il•lustríssima Alcaldessa de Cabrils, el procediment administratiu que ha de fer possible el projecte ha estat aturat per donar peu al debat públic suscitat respecte de l'activitat.

Cinquè, que aquest debat públic només pot sostenir-se a partir del rigor empíric i científic; no alimentant l'alarmisme.

Vilassar de Dalt ha estat soci col•laborador de Cabrils sempre i ho pensa seguir essent, de manera que contemplarem positivament i pragmàtica les decisions futures en matèria de planejament que faci Cabrils i afectin Vilassar de Dalt, però en el cas que ens ocupa, hem trobat a faltar la voluntat d'escoltar la veu institucional del nostre consistori. Motiu pel qual, en volem deixar constància.