Els Gegants, l'Ase i el pregoner obren la Festa Major d'agost

Última revisió 12-02-2021 15:59
25/08/2014

La cercavila dels gegants va ser l'acte que va donar el tret de sortida a l'obertura oficial de la Festa Major de Sant Genís aquest diumenge a la tarda. Van seguir la tradicional Penjada de l'Ase i el Pregó de Festa Major a càrrec dels vilassarenc Anton Casanoves.

En Lluís i la Maria, els gegants centenaris de Vilassar de Dalt, acompanyats de la Genisa i en Pere Màrtir, els gegantons Francesc Macià i Guastavino i els nois noies del Grup Catalonia amb els seus capgrossos van donar el tret de sortida a la Festa Major d’agost.

cercavila festa major

cercavila festa major

Tot seguit, la penjada de l'Ase a càrrec de l'A.E. Serra de Marina i al ritme de les gralles va centrar l'atenció a la façana de l'Ajuntament des d'on presidirà la festa fins el proper dimecres al vespre.

cercavila festa major

penjada de l'ase

La festa va continuar amb el pregó d'Anton Casanoves, conegut com en “Serral”, que ha estat el pregoner de la Festa Major de Sant Genís d'aquest any.

Casanoves va explicar als vilassarencs el seu lligam amb Vilassar de Dalt destacant les seves activitats professionals, primer com a taxista i més tard com escombriaire. En Serral, tal i com vol que l’anomenin, va reviure a través de la seva glossa les festes majors de la seva joventut va acabar amb el tradicional  “Visca Vilassar de Dalt”.

pregoner

pregoner

En finalitzar el pregó l'alcalde, Xavier Godàs, li va lliurar la placa en record d’aquest moment i va aprofitar per desitjar als vilassarencs i vilassarenques una bona Festa Major.

pregó


Tot seguit, la Comissió de Festes va oferir el tradicional Pa amb tomàquet. La nit va acabar amb la música de l’orquestra Aquàrium.