Vilassar de Dalt acollirà, a finals de mes, un esdeveniment cultural sense precedents al nostre país, el festival de fotografia analògica Revela-T.

">

Revela-T 2014: Viatge al centre de la fotografia

Última revisió 12-02-2021 15:59
14/05/2014

Revelat minuterVilassar de Dalt acollirà, a finals de mes, un esdeveniment cultural sense precedents al nostre país, el festival de fotografia analògica Revela-T.

20 exposicions amb firmes de primera línia mundial, 30 microexposicions en aparadors del municipi, 4 xerrades d’artistes i col•leccionistes, 3 tallers tècnics, 2 trobades d’especialistes, una fira comercial amb 21 estands i un fotomercat. Tot això i més és el que acollirà la 2a edició del festival Revela-T que convertirà, un any més, Vilassar de Dalt en la capital mundial de la fotografia analògica entre el 30 de maig i l’1 de juny.

Entre les exposicions, dues ja es poden visitar al Museu Arxiu i a la sala d’exposicions de La Massa des del 26 d’abril: Peces selectes, provinents dels fons analògics de dues de les galeries mes emblemàtiques de Barcelona, Valid Foto i la Tagomago; i En elogi a l’Arte Povera fotogràfic de Ribas Prous, el segon fotògraf més premiat al món. La resta, totes elles d’artistes amb prestigi internacional, s’inauguraran el dissabte 31 de maig a l’espai expositiu de can Manyer i a la sala polivalent de can Rafart. En concret hi haurà mostres de Ca l’Isidret Edicions , Xose Gago, Josep Guiolà, Lola Montserrat, Paola de Grenet (Itàlia), Berta Vicente, Salva López, Ignasi Lopez, Ramon Casanova i Jorge Egea, Lea Tyrallová (Eslovàquia), Montse López, Román Yñan, Salvi Danés, Andrei Farcasanu (Romania), Daniel Samanns, Daniel S. Álvarez i del col•lectiu Hablando en Plata. També en el terreny expositiu, aquest any el Revela-T incorpora microexposicions en 30 comerços del municipi de fotògrafs aficionats. I també exposaran els 180 alumnes d’escoles vilassarenques que el mes d’abril passat van fer un taller amb l’expert col•lodionista Ilan Wolff. Finalment se celebrarà una fira d’art on una quinzena d’autors vendran la seva obra.

berta vicente

Igor Stravinsky by Arnold Newman Valid Foto

Imatge de Berta Vicente                                                 Igor Stravinsky by Arnold Newman. Valid Foto


L’altre gran argument del festival seran les xerrades que tindran lloc el dissabte 31 de maig a can Manyer. La primera ens mostrarà el punt de vista dels galeristes i anirà a càrrec Fernando Peracho, Vicenç Boned i Xénia Bagué, de les sales Valid Foto, Tagomago i la Parada. Seguidament, la consultora de CCCP-io, Magdalena Ramírez (Lu Lantana), oferirà una xerrada sobre eines per donar visibilitat a la nostra obra fotogràfica. Dissabte a la tarda arribarà un dels reclams principals del Revela-T 2014, la xerrada Gabino Diego, actor i col·leccionista, que ens parlarà de “L’aventura del col·leccionisme fotogràfic”. Tancarà la jornada Alfonso de Castro amb la ponència “Fotografia estereoscópica. El mundo en 3D”.

En un àmbit més especialitzat, el Revela-T inclourà també dues trobades de dos col·lectius molt singulars: una de col·lodionistes (el col·lodió humit és una tècnica de revelat creada el segle XIX que utilitza sulfat de protòxid de ferro) i una altra de fotògrafs minuters que oferiran al públic de fer-se retrats al carrer com es feia antigament de manera artesanal en algunes ciutats.

Finalment es duran a terme dues instal·lacions artístiques de gran format que el públic podrà presenciar in situ: “La imatge construïda”, en què el fotògraf Faustí Llucià convertirà la sala de Plens de l’Ajuntament en una immensa caixa fosca i on el públic podrà assistir al miracle estenopeic des de l’interior mateix de la càmera; i “Inventari”, del francès Guilhem Senges, que instal·larà la seva furgo-càmera a Can Rafart, on construirà una gran composició fotogràfica.

Tour Eiffel Guilhem Senges


Xose Gago


Tour Eiffel Guilhem Senges                              Imatge de Xose Gago


El Revela-T inclourà també la seva part comercial: dissabte i diumenge hi haurà al carrer Quintana una fira amb 21 estands i on vendran els seus articles cases com Casanova Fotografia, Lomography o el Laboratori Kitoli.