gabino diego revalatEl programa del Revela-T 2014 s’ha completat aquesta setmana amb la confirmació de la presència, al festival, de l’actor i col•leccionista Gabino Diego que farà una xerrada sobre la seva activitat i la seva col·lecció de més de 400 obres.

">

El Revela-T tanca programa amb el fitxatge de Gabino Diego

Última revisió 12-02-2021 15:59
07/05/2014

gabino diego revalatEl programa del Revela-T 2014 s’ha completat aquesta setmana amb la confirmació de la presència, al festival, de l’actor i col•leccionista Gabino Diego que farà una xerrada sobre la seva activitat i la seva col·lecció de més de 400 obres.

A falta de quatre setmanes perquè se celebri a Vilassar de Dalt la 2a edició del Festival Revela-T de fotografia analògica, el programa d'activitats ha quedat tancat amb una incorporació estel•lar: l'actor madrileny i eminent col•leccionista Gabino Diego que ha confirmat que vindrà a oferir una xerrada sobre la seva activitat i la seva valuosa col•lecció de més de 400 obres de primera línia.

Amb aquesta xerrada (que tindrà lloc dissabte 31 de maig a la Biblioteca de can Manyer a les 11 del matí) es completa una oferta d'activitats al llarg de tres dies (del 30 de maig a l'1 de juny) adreçades tant al col•lectiu especialitzat com al públic en general. En concret el festival oferirà 20 exposicions entre les que destaquen els fons analògics de dues de les galeries més emblemàtiques de Barcelona: la Valid Foto i la Tagomago; o reculls d'artistes tan reputats com Ribas Prous, Xose Gago, Josep Guiolà, Lola Montserrat o Aleix Plademunt.
El festival inclou, aquest any, 30 microexposicions als aparadors dels comerços de Vilassar, i 4 xerrades que aniran a càrrec de Gabino Diego, els galeristes de Valid Foto, Tagomago i la Parada, RevelatAlfonso de Castro i de Magdalena Ramirez - Lu Lantana.


També hi haurà ocasió de gaudir de la fotografia amb altres propostes i formats: hi haurà una fira comercial amb 21 carpes per a diferents marques i col•lectius, un “Fotomercat” on aficionats o professionals tindran ocasió de mostrar i vendre la seva obra; una trobada internacional de col•lodionistes (especialistes en la tècnica del revelat del col•lodió humit) i una de fotògrafs minuters, que oferiran al públic fer-se un retrat que serà revelat a l'instant dins la mateixa càmera. I també hi haurà demostracions, com la que farà Faustí Llucià, que convertirà la sala de plens de l'Ajuntament en una cambra fosca gegant; o la instal•lació fotogràfica “Inventari” a can Rafart a càrrec de l'artista Guilhem Senges i la seva furgo-càmera.
En el terreny més festiu i lúdic cal destacar la nit de “Festa, música i teatre musical” del Revela-T, que tindrà lloc a can Rafart i on actuaran The Funktoniks, Cop de Teatre (amb Carla Forns&The Pinkladies), ContagiAR-T i els DJ's Edu i Nemo. Així mateix, hi haurà dinars i sopars populars dissabte 31 de maig i diumenge 1 de juny, i els més petits podran gaudir d'una particular fira d'atraccions “analògiques”. Tot plegat en un parc que estarà presidit, mentre duri el festival, pel cavall gegant de la Cia Antigua & Barbuda, que enguany encapçalava la cavalcada de Reis de Barcelona.