Telefònica està fent, actualment, una estesa de cable de fibra òptica per tota la població dins la seva pròpia canalització, i per façana, per a donar un servei d’Internet d’alta velocitat privat. Al mateix temps, s’està tirant endavant un projecte d’interconnexió dels 30 ajuntaments del Maresme, engegat pel Consell Comarcal, mitjançant una xarxa de telecomunicació comarcal de banda ampla.

">

Telefònica està desplegant la fibra òptica al municipi

Última revisió 12-02-2021 15:59
05/05/2014


fibra òpticaTelefònica està fent, actualment, una estesa de cable de fibra òptica per tota la població dins la seva pròpia canalització, i per façana, per a donar un servei d’Internet d’alta velocitat privat. Al mateix temps, s’està tirant endavant un projecte d’interconnexió dels 30 ajuntaments del Maresme, engegat pel Consell Comarcal, mitjançant una xarxa de telecomunicació comarcal de banda ampla.

Segons el projecte, són 3.198 els habitatges i locals comercials que es beneficiaran d'aquesta nova xarxa que permetrà gaudir simultàniament de diversos canals de televisió i connexió a Internet 100Mb (velocitat real), obrint l'accés a les llars de futures aplicacions a causa de l'enorme ample de banda que permet la fibra òptica.
Amb la implantació de la fibra òptica, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt podrà ser pioner en el compliment dels objectius de l'Agència Digital Europea (50% de llars connectades a les xarxes d'accés a Internet amb velocitat de connexió a 100Mbs l'any 2020) i de l'Estratègia 2011-2015 del Pla Avança 2 (disponibilitat de banda ampla a 100Mbs pel 50% de la població l'any 2015).

D’altra banda, aprofitant aquests treballs, s’està tirant endavant un projecte d’interconnexió dels 30 ajuntaments del Maresme, engegat pel Consell Comarcal, mitjançant una xarxa de telecomunicació comarcal de banda ampla, en el marc del Pla Estratègic Maresme 2015. Les marques dibuixades a la via pública són per senyalitzar el recorregut d’aquesta Xarxa Comarcal on hi podran participar tots els ajuntaments de la Comarca i on podran, per exemple, implantar-se serveis de Smart Cities o altres de compra agregada i mancomunitat de serveis tecnològics que han d’abaratir costos.

municipis banda ample

Més informació a: http://www.ccmaresme.cat/area.php?id=144