El quadre L’alcalde de Vilassar del reconegut pintor Aleix Clapés i els negatius del fons fotogràfic de Xavier Vilà s'incorporen al fons del Museu Arxiu gràcies a donacions particulars del propi Xavier Vilà i Rosa Villà.

">

Dues donacions destacades al Museu Arxiu

Última revisió 12-02-2021 15:59
12/03/2014

quadre alcaldeEl quadre L’alcalde de Vilassar del reconegut pintor Aleix Clapés i els negatius del fons fotogràfic de Xavier Vilà s'incorporen al fons del Museu Arxiu gràcies a donacions particulars del propi Xavier Vilà i Rosa Villà.

El Museu Arxiu de Vilassar de Dalt ha basat el seus fons al llarg de la història en donacions d'institucions i particulars que volen col·laborar a la difusió i coneixement del patrimoni local.

En aquest sentit aquesta setmana el Museu ha rebut de la Sra. Rosa Villà la donació del quadre L'alcalde de Vilassar del reconegut pintor Aleix Clapés. El quadre datat vers 1895 reprodueix una imatge molt expressiva del que fou alcalde de la població Pere Villà. El valor d'aquest quadre és doble, pel que representa una representació pictòrica de primer nivell de finals del s. XIX i un testimoni històric del nostre govern municipal.

D'altra banda aquesta setmana també s'han rebut la donació per part del senyor Xavier Vilà, col·laborador actiu del Museu Arxiu de Vilassar, els negatius del seu fons fotogràfic d'activitats lúdiques, culturals, esportives i socials de Vilassar des de mitjans dels anys 70 fins els nostres dies (més de 3.000 negatius). Un llegat que, un cop catalogat, aportarà informació gràfica del dinamisme cultural de la vila en els darrers quaranta anys.

Dues donacions diferents però que, cadascuna des del seu àmbit, aporten qualitat al nostre llegat patrimonial.