L’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha adjudicat la col·locació d’una placa solar d’energia fotovoltaica d'autoconsum a l’edifici de can Robinat. La instal·lació, que es preveu tenir-la acabada i a punt per començar a funcionar a finals del mes de març, permetrà que el consum de l’edifici, fins a 5,5 kW, sigui generat per energia solar, evitant així les emissions de CO2.

 

">

L'Ajuntament adjudica la instal·lació d'una placa solar fotovoltaica al terrat de l'edifici de can Robinat

Última revisió 12-02-2021 15:59
21/02/2014

placa solarL’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha adjudicat la col·locació d’una placa solar d’energia fotovoltaica d'autoconsum a l’edifici de can Robinat. La instal·lació, que es preveu tenir-la acabada i a punt per començar a funcionar a finals del mes de març, permetrà que el consum de l’edifici, fins a 5,5 kW, sigui generat per energia solar, evitant així les emissions de CO2.

 

L'estudi previ del projecte ha anat a càrrec de la Diputació de Barcelona que n'ha assumit el 100% del cost. D'altra banda, l'Ajuntament ha signat un acord amb la Diputació per valor de 60.000€ que han de servir per generar estalvi energètic i, com a conseqüència directe, estalvi econòmic. Part d'aquesta subvenció s'ha destinat a la instal·lació de la placa solar que té un cost d'11.500€. Aquest projecte concret compta amb una segona subvenció de 7.500€, també de la Diputació, per destinar íntegrament a la col·locació d'aquesta placa.

La implantació d'aquesta coberta fotovoltaica s'emmarca en el compromís de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle que l'Ajuntament de Vilassar de Dalt va adquirir amb la seva adhesió al Pacte d'alcaldes/esses de la Unió Europea l'any 2010, i que es va concretar amb l'aprovació d'un Pla per a l'energia sostenible (PAES). La implantació del PAES  ha de permetre assolir l'objectiu de reducció al 2020 de, com a mínim, el 20% de gasos d'efecte hivernacle.