Amb motiu del 300 aniversari de l'atac borbònic contra Vilassar de Dalt, el 20 d'agost l'any 1713, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt va organitzar un acte per commemorar-ho i per homenatjar la família dels Feliu de la Penya Isern de Plaça com a capdavanters de la generació de 1680 i del redreçament econòmic de Catalunya.  

">

La Sala de Plens de l'Ajuntament queda petita per l'homenatge als Feliu de la Penya Isern

Última revisió 12-02-2021 16:00
27/08/2013

FDPAmb motiu del 300 aniversari de l'atac borbònic contra Vilassar de Dalt, el 20 d'agost l'any 1713, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt va organitzar un acte per commemorar-ho i per homenatjar la família dels Feliu de la Penya Isern de Plaça com a capdavanters de la generació de 1680 i del redreçament econòmic de Catalunya.  

L'acte dedicat a la recuperació de la memòria dels Feliu de la Peya Isern i dels fets del 20 d'agost de 1713 va comptar amb la participació del grup de recreació històrica Els Miquelets que representen l'exèrcit català de l'època i que van acompanyar tot l'acte.

FDP FDP

Benet Oliva, històriador i Regidor de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, l'historiador vilassarenc Josep Samon i Ramon Reixach, també historiador i Regidor de l'Ajuntament de Mataró van ser els encarregats de rememorar els fets del 20 d'agost de 1713 i també la figura de la família Feliu de la Penya Isern. La part institucional de l'acte va anar a càrrec de M. Àngels Torras, directora dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona i de l'Alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs.

FDP FDP

L'acte va continuar a ca l'Isern de Plaça on es va descobrir una placa commemorativa.

FDP FDP

L'acte va concloure al Celler de can Bruguera on els convidats van poder gaudir en primícia de la visita guiada a aquesta joia vilassarenca. El públic podrà realitzar la visita el proper 11 de setembre, en el marc dels actes de commemoració del Tricentenari de 1714. Els assistents van finalitzar la visita amb una degustació de vi del Celler Bouquet de la DO Alella.

Can Bouquet FDP

Can Bruguera

Tast