Al·legacions contra la denúncia de la Subdelegació del Govern de l'Estat a Barcelona.

Última revisió 12-02-2021 16:02
02/04/2013

L'advocat Jordi Salbanyà ha presentat, al Jutjat Contenciós Administratiu n. 7 de Barcelona, al·legacions contra la denúncia de la Subdelegació del Govern de l'Estat a Barcelona.

Davant el recurs contenciós administratiu que la Subdelegació del Govern a Barcelona va presentar contra l'Ajuntament de Vilassar de Dalt pel fet de no tenir onejant al balcó del consistori la bandera espanyola, l'advocat Jordi Salbanyà, en nom de l'Ajuntament, ha presentat, dins el termini establert, al·lagacions per tal de demanar la declaració d'inadmissibilitat del recurs.

Entre les al·legacions presentades es fa notar la manca de legitimació de la Subdelegació del Govern a Barcelona per no tenir competència per interposar tal recurs.

El passat mes d'agost, la Delegació del Govern va fer arribar una carta a l'alcalde, Xavier Godàs, demanant la restitució de la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament després de 20 anys de no ser-hi. L'alcalde va respondre oficialment expressant la voluntat de l'Ajuntament de mantenir la situació actual, amb les banderes catalana i de Vilassar de Dalt,  tal i com es va aprovar durant el ple del passat mes de març de 2013 al rebutjar per 12 vots contra 1 una moció del Partit Popular favorable a la restitució de l'ensenya espanyola al consistori.

L'octubre de l'any passat, la Delegació del Govern va decidir portar l'Ajuntament als tribunals després que no hagués fet cas de l'avís que van fer arribar a l'alcalde.
Per la seva banda, l'alcalde, manté ferma la decisió democràtica de mantenir l'estendard local i la senyera com a les dues úniques ensenyes que presideixin la façana municipal.

Fa poques setmanes, diverses forces polítiques van mostrar el suport a l'alcalde davant els fets que es van succeïnt al voltant de l'assumpte de la bandera.