El ple ratifica l'acord entre Bankia, Viserma i l'Ajuntament després del concurs de creditors de l'empresa pública

Última revisió 12-02-2021 16:02
28/03/2013

Un cop superat el Concurs de Creditors i aprovat el pla de viabilitat de l'empresa pública tant pel Consell de Viserma com pel jutjat, l'equip de govern aposta per un acord amb l'entitat bancària que contempla retornar el deute de manera estructurada conservant el patrimoni de què disposa Viserma.

L'acord signat amb BANKIA en data de 12 de desembre de 2012 estableix concedir un termini de carència de tres anys des de la data de la sentència pel que fa al deute principal i VISERMA haurà de fer front al pagament dels interessos. BANKIA aplica una quitança del 100% sobre els interessos en els crèdits amb privilegi especial, fins a la data de l'Acord (361.164,35€). L'import dels crèdits amb priviliegi especial passa a ser de 9.522.572,74€. Els arrendaments de Can Manyé (habitatges, locals comercials i pàrkings) seran pignorats i la diferència serà assumida per l'ajuntament, sota consignació pressupostària, fins a cobrir la diferència entre la quantitat global dels arrendaments i els 30.000€ mensuals del valor dels interessos de crèdit. Poden canviar les condicions: per permuta de les garanties reals (Nau Vella); per venda de finques; per les pròpies renegociacions.

El govern, però, afirma que aquest acord amb BANKIA no és un punt i final del què es pot fer.

En el document adjunt es detalla la postura de l'equip de govern respecte l'acord ratificat en el ple del mes de març de 2013: