En un acte celebrat al Centre cultural, la vilassarenca va rebre el reconeixement que anualment dóna l'Ajuntament de Vilassar de Dalt a una dona destacada del poble.

">

Issa Bot rep l'Agulla de Plata 2013

Última revisió 12-02-2021 16:02
11/03/2013

Agulla dona 2013En un acte celebrat al Centre cultural, la vilassarenca va rebre el reconeixement que anualment dóna l'Ajuntament de Vilassar de Dalt a una dona destacada del poble.

Aquest dissabte, 9 de març, el Centre Cultural de Vilassar de Dalt va acollir l'acte d'entrega de l'Agulla de Plata 2013, com a culminació del programa d'activitats de commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Agulla Dona 2013

Agulla plata 2013

Les periodistes vilassarenques Àgata Fàbregas, Mercè Llimona i Sara Laia Galvany van ser les encarregades de conduir una entrevista amb l'escriptora Sílvia Soler que va presentar la seva darrera novel·la L'estiu que comença, guanyadora del premi Ramon LLull. Soler va conversar amb les periodistes, totes tres embarassades sobre la seva novel·la que arrenca amb dues amigues embarassades que imaginen la vida dels seus fills i sobre la seva manera -sempre optimista- d'entendre el món i la vida.

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, Maria Lluïsa Ruhí va fer entrega de l'Agulla de Plata, el reconeixement que cada any entrega l'Ajuntament de Vilassar de Dalt a una dona destacada del municipi, a Issa Bot.

Agulla plata 2013 Agulla plata 2013

Issa Bot va néixer a Vilassar el 27 d’abril de 1948.
Als 18 anys comença d’administrativa al despatx, al taller de Can Bot on hi treballa fins als 24 anys que es casa amb en Xavier Vilà. Del seu matrimoni en néixen tres fills: Xavier, Enric i Ramon.
Persona inquieta i voluntariosa, de ben joveneta amb la Paquita Puig, gran amiga seva, dedica part del seu temps a acompanyar noies més jovenetes i amb elles fan excursions, acampades, i moltes xerrades. Uns anys també amb la Paquita, es posen a cantar. Amb la ventada de la Nova Cançó elles també s’animen a cantar cançons amb públic acompanyant-se de la guitarra.
Seguint la família ben aviat, col•labora al Casal, primer fent ballets i després ajudant a la Senyora Madrona Folch en les vetllades i els Pastorets.
A  partir de 1970 col•labora any rere any en la millora de la nit màgica dels Reis, una festa d’il•lusió per la canalla i els grans i que des d’aleshores ha procurat que se celebri al nostre poble amb dignitat.
El 1972 engeguen amb el suport popular i sota la direcció de l’Esteve Albert “El Retaule dels Sants Màrtirs” que presentem a la Plaça de la Vila fins el 1988.
Col•labora intensament amb la Parròquia, al Casal és l’apuntadora fixa de les obres de teatre, Pastorets i tot el que s’hi representa.
El 1978 amb altre cantaires està en l’origen de la Coral Mareny, d’on n’ha sigut assídua cantaire i també Presidenta uns anys.
El 2002 assumeix la presidència del Casal i amb el suport de la Junta i els socis tiren endavant les obres de rehabilitació i millora que renoven el Casal i el posen en funcionament adaptant-lo a les necessitats d’avui dia.
Col•labora intensament també en la lluita contra el càncer a través de l’Associació Vilassar de Dalt contra el Càncer.
I encara la trobem en moltes coses més, en activitats puntuals en defensa de la llengua, la cultura, la festa i la gastronomia, sense deixar d’ocupar-se mai de la família, dels avis, tiets, germans i ara també dels néts.

L'acte es va tancar amb un concert dels alumnes de l'Aula Municipal de Música de Vilassar de Dalt.

Agulla de plata 2013 Agulla de plata 2013

Agulla de plata 2013 Agulla de plata 2013

Agulla de plata 2013 Agulla de plata 2013