La Generalitat de Catalunya ha iniciat el procés per ampliar prop d'un 60% la superfície del Parc de la Serralada Litoral, inclòs dins l'espai natural protegit de la Conreria-Sant Mateu-Céllecs, situat a cavall de les comarques del Vallès Oriental i el Maresme. Aquesta iniciativa, que incorporarà nous territoris, dóna resposta a la demanda que han manifestat durant anys els ens locals implicats i diverses entitats ciutadanes.

">

La Generalitat inicia el procés per ampliar prop d'un 60% el Parc de la Serralada Litoral

Última revisió 12-02-2021 16:03
31/07/2012

Acte ampliació EINLa Generalitat de Catalunya ha iniciat el procés per ampliar prop d'un 60% la superfície del Parc de la Serralada Litoral, inclòs dins l'espai natural protegit de la Conreria-Sant Mateu-Céllecs, situat a cavall de les comarques del Vallès Oriental i el Maresme. Aquesta iniciativa, que incorporarà nous territoris, dóna resposta a la demanda que han manifestat durant anys els ens locals implicats i diverses entitats ciutadanes.

Actualment, l'espai disposa de 4.706 hectàrees protegides i amb l'ampliació proposada i consensuada amb els municipis, de més de 2.700 hectàrees, s'arribarà a superar les 7.400. Això permetrà, segons la Generalitat, respondre a la demanda del territori a l'hora que s'inclouen sectors d'alt valor natural, ecològic i social.

En el cas de Vilassar de Dalt, suposa incrementar prop de 150 hectàrees la superfície protegida, passant de 449 a 598. Aquesta ampliació obra una porta directa d'entrada al Parc i elimina terreny urbanitzable a la façana de muntanya. Un nou pas endavant per Vilassar, vint anys després d'impulsar, juntament amb onze municipis més i els Consells Comarcals del Maresme i Vallès Oriental, la creació del Consorci del Parc Serralada Litoral.  

Aquesta modificació dels límits la va anunciar, el passat dilluns 30 de juliol, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en un acte a la Roca del Vallès en el qual hi van assistir els alcaldes i regidors dels municipis que formen part del Parc.

Acte ampliació EIN

 Acte ampliació EIN

Fotos: Consorci Parc Serralada Litoral

Plànol ampliació EIN

En verd l'espai protegit actual. En negre, l'ampliació prevista  (Imatge: gencat.cat)

Més informació a:

Diputació de Barcelona

Generalitat de Catalunya