Després de trenta anys de litigis, aquest divendres, s'ha pogut tornar a accedir al Castell de Vilassar un dels edificis medievals més ben conservats de la zona. Les visites, amb reserva prèvia, es faran fins diumenge.

">

Vilassar de Dalt es retroba amb el Castell

Última revisió 12-02-2021 16:03
20/07/2012

visites al castellDesprés de trenta anys de litigis, aquest divendres, s'ha pogut tornar a accedir al Castell de Vilassar un dels edificis medievals més ben conservats de la zona. Les visites, amb reserva prèvia, es faran fins diumenge.

El Secretari General de Cultura de la Generalitat, Francesc Xavier Solà, ha presidit la visita inaugural al Castell que ha tingut lloc aquest divendres 20 de juliol al matí. L'alcalde, Xavier Godàs, i la resta de regidors del consistori l'han rebut a la sala de plens on ha signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament.

Signatura llibre honor secretari general cultura

Signatura llibre honor secretari general cultura

Foto de grup amb el secretari general de cultura

visites al castell

L'acte institucional també ha comptat amb la presència de la Directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat, Maria Àngels Torras, així com també dels alcaldes i autoritats de les poblacions veïnes, memebres del Consell Comarcal, del Consorci de Promoció Turística del Maresme i del Consorci de la DO Alella.

visites al castell

visites al castell

visites al castell

visites al castell

La visita, conduïda per la guia de Tanit Didàctica i Difusió Cultural, Paula Lloret, ha consistit en un recorregut pel pati exterior rodejant tot el seu perímetre, el pont del fossar, el pati d'entrada, la capella, el porxo principal i el pati interior de la torre. Amb aquest recorregut es dóna a conèixer els orígens d'aquest edifici d'interès nacional, els seus moments d'esplendor i les anècdotes més destacades de la seva història.

visites al castell

Degustació vins DO Alella

La visita institucional ha posat funt i final amb una degustació de vins oferts per la DO Alella.