Un centenar de persones van omplir la sala del Museu Arxiu per presenciar la primera Audiència Pública que es fa a Vilassar de Dalt. Un acte presidit per l'alcalde i tots els regidors i regidores de l'Ajuntament en què el Pressupost pel 2012 va centrar la presentació.

">

El Pressupost 2012 centra la primera Audiència Pública

Última revisió 12-02-2021 16:05
20/02/2012

audiencia publicaUn centenar de persones van omplir la sala del Museu Arxiu per presenciar la primera Audiència Pública que es fa a Vilassar de Dalt. Un acte presidit per l'alcalde i tots els regidors i regidores de l'Ajuntament en què el Pressupost pel 2012 va centrar la presentació.

L'alcalde, Xavier Godàs, va encetar la primera Audiència Pública explicant els trets principals del nou reglament de Participació Ciutadana, que inclou precisament el fet de poder portar a terme aquests tipus d'actes per donar veu i participació al poble.

L'acte va continuar amb el tema central: Pressupost 2012. El regidor d'Hisenda, Benet Oliva, va explicar amb tot detall el que contempla el pressupost per aquest exercici, el pla d'actuació i la situació de l'empresa municipal Viserma. Es va posar sobre la taula el deute real de l'Ajuntament que s'acosta als 29 milions d'euros. Davant aquesta situació s'han pres quatre decisions que han d'ajudar a superar econòmicament aquest exercici: 1) Retenció de crèdit i contenció de la despesa. 2) Pla de disposició de fons que fixa l'ordre de prioritats en el pagament. 3) Augment significatiu de les Ordenançes Fiscals. 4) Aprovació del Pressupost del 2012 amb superàvit per finançar la liquidació pendent del 2010. Per tot plegat el regidor va explicar que cal repensar l'Ajuntament i les seves finances per anar sortint d'aquesta crítica situació.

Oliva i cada un dels regidors i regidores del govern van argumentar que s'ha fet per contenir la despesa en totes i cada una de les àrees que componen el consistori per tal d'elaborar un pressupost molt més ajustat que els d'anys anteriors i que ronda els 10 milions d'euros.

audiencia publica

audiencia publica

En acabat, el públic assistent va poder fer aportacions i donar la seva opinió respecte als temes tractats que van ser recollides pels dirigents polítics i respostes al mateix moment. Tot i algunes veus discordants, els assistents van agrair aquesta nova iniciativa de participació popular que ofereix l'Ajuntament i van donar un vot de confiança al nou govern.

 

L'Audiència Pública va ser enregistrada per Ràdio Vilassar de Dalt i la podreu escoltar a través del 97.4FM aquest proper divendres 24 de febrer a 2/4 d'11 del matí i a 2/4 de 7 de la tarda.