Un any més, els vilassarencs i vilassarenques es bolquen en la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat i surten al carrer per presenciar els Tres Tombs, un dels actes més concorreguts de la diada i en que hi van participar poc més d'un centenar de cavalls.

">

La festa dels Tres Tombs reuneix més d'un centenar de cavalleries a Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 16:05
17/01/2012

sant antoni abat 2012Un any més, els vilassarencs i vilassarenques es bolquen en la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat i surten al carrer per presenciar els Tres Tombs, un dels actes més concorreguts de la diada i en que hi van participar poc més d'un centenar de cavalls.

Ja sigui laboral o festiu, la diada de Sant Antoni Abat fa sortir massivament al carrer als veïns i veïnes del municipi. Així ho van fer aquest dimarts al migdia durant la festa dels Tres Tombs que va demostrar, un any més, que aquesta és una festa que no passa per alt.

La jornada va començar a les 9 del matí quan la repicada de campanes i les notes musicals de la cobla La Principal de la Bisbal van donar el tret de sortida de la festa. La benedicció senzilla dels panets i la salutació a les autoritats locals per part de la Comitiva de Sant Antoni van encapçalar el primer del actes festius.

sant antoni abat 2012

sant antoni abat 2012

Tot seguit, la recollida de la bandera a can Lota per part de socis i simpatitzants va permetre dirigir-se a l'Església Parroquial per celebrar l'Ofici Solemne a càrrec del Mossèn Jordi Gutiérrez Bassa.

Pel volts de quarts d'una les cavalleries es van reunir a l'era de can Rafart i tot seguit van desfilar fins a la plaça de la Vila, on va aplegar centenars de persones per veure els tradicional Tres Tombs. Enguany la capitana de bandera va ser l'Anna Llimona i Puig, mentre que Josep Lluís Petit i Llimona va ser-ne el portador. D'altra banda, Montserrat Llimona i Botey i Anna Maria Petit i Llimona van ser les cordonistes.

sant antoni abat 2012

sant antoni abat 2012

sant antoni abat 2012

sant antoni abat 2012

sant antoni abat 2012

sant antoni abat 2012

sant antoni abat 2012

sant antoni abat 2012

Ja a la tarda es va celebrar al cafè de la Massa el tradicional concert de Sant Antoni a càrrec de La Principal de la Bisbal, una orquestra molt arrelada al municipi i a aquesta celebració, ja que fa 46 anys que acompanya Vilassar de Dalt en aquesta festa. La diada de Sant Antoni va posar el punt i final amb un concert al Teatre de la Massa.