El Museu Arxiu de Vilassar de Dalt va acollir el passat 3 de desembre la 5a Trobada d’entitats de recerca local i comarcal del Maresme, coincidint amb el tancament de la commemoració del 75è aniversari de la Guerra Civil al Maresme que l’Ajuntament i el Grup de Recerca La Filferrada han celebrat aquest any.

">

El Museu Arxiu acull la 5a trobada de Centres de Recerca Històrica del Maresme

Última revisió 12-02-2021 16:05
14/12/2011

Trobada de Centres de recerca 2011El Museu Arxiu de Vilassar de Dalt va acollir el passat 3 de desembre la 5a Trobada d’entitats de recerca local i comarcal del Maresme, coincidint amb el tancament de la commemoració del 75è aniversari de la Guerra Civil al Maresme que l’Ajuntament i el Grup de Recerca La Filferrada han celebrat aquest any.

Per això, la Trobada d'entitats de recerca local i comarcal s'ha dedicat aquest any a la conflictivitat bèl•lica al Maresme.
La trobada, ha recollit aportacions d'entitats i grups de recera que han treballat aquesta temàtica per a aconseguir una fotografia fidedigna de la incidència dels diferents conflictes bèl•lics al Maresme i de la societat on es produïen.
La V Trobada d'entitats de recerca local i comarcal del Maresme s'ha tancat amb una valoració molt positiva tant de les comunicacions, com de la participació.
Totes les aportacions de la Jornada vn oferir diferents visions sobre la conflictivitat bèl•lica i el paper de la nostra comarca en diferents etapes històriques.
Totes les aportacions van portar a concloure que el Maresme, terra de pas des de l'antiguitat, és un territori clau, tan per la seva ubicació geoestratègica, per la proximitat a la gran ciutat de Barcelona, per la configuració dels petits pobles i per el dinamisme de la seva gent.