Arxivat el cas contra l'exalcalde, Llorenç Artigas, i el cap de la Policia, Josep Lluis Vargas, acusats de manipular un procés selectiu

Última revisió 12-02-2021 16:06
18/11/2011

El jutjat d'instrucció número 4 de Mataró ha arxivat el cas que imputava l'exalcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas, i el cap de la Policia Local, Josep Lluís Vargas, per un presumpte cas d'irregularitats en un procés de selecció per urgència al cos policial municipal.

Els fets es remunten a principis de l'any 2009 quan l'Ajuntament va obrir un procés de selecció d'urgència per cobrir dues places a la policia local que havien quedat vacants. El sindicat professional de policies municipals d'Espanya i Catalunya, SPPME-CAT, va interposar una denuncia contra l'exalcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas, i el cap de la policia local, Josep Lluís Vargas, per un presumpte delicte de prevaricació i tràfic d'influències. Segons la denúncia del sindicat, una setmana abans que acabés el termini de presentació d'instàncies al concurs públic ja estava fet l'uniforme d'un dels concursants que va acabar obtenint una de les dues places ofertes. 

El cas va quedar a càrrec del jutjat de Mataró que va citar a declarar com a imputats Llorenç Artigas, alcalde en aquell moment, i el cap de la policia local. El mateix jutjat ara ha decidit fer el sobreseïment del cas perquè considera que els fets denunciats no comporten infracció penal i que el procés es va fer correctament.