L’empresa municipal Viserma s’acollirà en els propers dies a la sol•licitud d’un Concurs de Creditors. Aquesta mesura presa per la Junta General a instàncies del seu Consell d’Administració és fruit de la situació d’insolvència que pateix Viserma. Així ho ha explicat l’alcalde, Xavier Godàs aquest matí en una roda de premsa a la sala de plens.

">

L'empresa municipal VISERMA sol·licita Concurs de Creditors

Última revisió 12-02-2021 16:06
28/10/2011

roda de premsaL’empresa municipal Viserma s’acollirà en els propers dies a la sol•licitud d’un Concurs de Creditors. Aquesta mesura presa per la Junta General a instàncies del seu Consell d’Administració és fruit de la situació d’insolvència que pateix Viserma. Així ho ha explicat l’alcalde, Xavier Godàs aquest matí en una roda de premsa a la sala de plens.

L'empresa municipal Viserma, amb un pressupost de 6 milions d'euros l'any 2010, té un deute financer acumulat de més de 13 milions d'euros i un pendent de pagament, només a creditors comercials a data 31 de desembre de 2010, de 1,5 milions d'euros. Un dels motius d'aquesta situació prové de l'operació immobiliària de can Manyer que s'ha vist greument afectada amb la crisi del sector.

El govern, tal i com ha expressat l'alcalde en roda de premsa aquest divendres al matí, veu aquesta decisió com un acte de responsabilitat després de comprovar la situació d'insolvència de Viserma.

La mesura presa té la intenció de reconduir la situació econòmica de l'empresa municipal treballant la creació d'un pla de viabilitat amb diàleg amb el personal de l'empresa i negociant convenis de pagament amb els proveïdors. Segons Godàs, l'estratègia del Concurs de Creditors és un pas per assegurar la viabilitat de Viserma i en cap cas entra en els plans del consistori el desmantellament de l'empresa. A més a més, l'alcalde ha assegurat que els treballadors no es veuran afectats per aquesta situació.