La Universitat del terme de Vilassar celebra 600 anys

Última revisió 12-02-2021 15:05
30/09/2019

El Museu Arxiu va acollir divendres a la tarda l'acte d'obertura de les Jornades de commemoració dels 600 anys del naixement de la municipalitat dels termes de Mataró, Vilassar i Argentona.

Les jornades, que s'han portat a terme aquest passat cap de setmana, s'han celebrat per commemorar el naixement, el 1419, de les Universitats de Mataró, Argentona i Vilassar,  que inclouen els actuals termes de Vilassar de Mar, Cabrils, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt.

Acte de commemoració dels 600 anys de la municipalitat

Acte de commemoració dels 600 anys de la municipalitat

Els alcaldes de Mataró i Argentona, les alcaldesses de Vilassar i Cabrils, representants del Consell Comarcal i el director de l'Arxiu Comarcal van donar el tret de sortida a la celebració dels 600 anys dels Privilegis que es va celebrar a la sala del Museu.

Acte de commemoració dels 600 anys de la municipalitatActe de commemoració dels 600 anys de la municipalitat


L'acte inaugural va continuar amb una taula rodona d'historiadors i experts que van recordar el naixement de les municipalitats que s'alliberaven del poder feudal dels castells de Mata, de Burriac i de Vilassar.
Tot seguit, es va presentar l'exposició “Privilegis” realitzada pel Museu Arxiu de Vilassar. La presentació va anar a càrrec de Josep Samon.

Concert



El punt i final a l'acte el va posar un concert a la capella de Sant Sebastià a càrrec dels Ministrers del Sabre amb el flabiol, la viola de roda i les percussions que van acostar als assistents l'evolució de la música tradicional.