Vilassar obrirà, aquest divendres, les Jornades de commemoració els 600 anys de la "Universitat del terme de Mataró, Vilassar i Argentona". Aquestes jornades, que es duran a terme aquest cap de setmana, volen commemorar el naixement, el 1419, dels termes de Mataró, Argentona i  Vilassar després de ser alliberades dels poders feudals.

">

Vilassar celebra 600 anys del naixement de la municipalitat

Última revisió 12-02-2021 15:05
24/09/2019

municipalitatVilassar obrirà, aquest divendres, les Jornades de commemoració els 600 anys de la "Universitat del terme de Mataró, Vilassar i Argentona". Aquestes jornades, que es duran a terme aquest cap de setmana, volen commemorar el naixement, el 1419, dels termes de Mataró, Argentona i  Vilassar després de ser alliberades dels poders feudals.

Aquest cap de setmana, Vilassar conjuntament amb  Mataró i Argentona organitzen una sèrie d'activitats en el marc de les jornades de recuperació històrica de l'origen dels municipis de Mataró, Vilassar i Argentona l'any 1419.

La inauguració d'aquestes jornades tindrà lloc aquest divendres al Museu Arxiu en un acte que comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Vilassar, Carola Llauró; l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo; l'alcaldessa de Cabrils, Maite Vinyals; l'alcalde de Mataró, David Bote i el conseller de Cultura Consell Comarcal del Maresme, Marc Bosch.

L'acte inaugural començarà a les 7 de la tarda amb una taula rodona d'historiadors que tractaran el naixement de la municipalitat ara fa 600 anys. Tot seguit es presentarà l'exposició “Privilegis”.
El punt i final a l'acte el posarà un concert a la capella de Sant Sebastià a càrrec dels Ministrers del Sabre.