Setmana Europea de la Mobilitat 2019 que se celebra aquesta setmana, les tres escoles d'infantil i primària se sumaran aquest divendres al Dia Europeu Sense Cotxes omplint els carrers d'activitat durant el matí. Per aquest motiu hi haurà afectacions de trànsit als carrers propers a les escoles.

">

Les escoles de Vilassar se sumen al Dia Europeu Sense Cotxes

Última revisió 12-02-2021 15:05
18/09/2019

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 que se celebra aquesta setmana, les tres escoles d'infantil i primària se sumaran aquest divendres al Dia Europeu Sense Cotxes omplint els carrers d'activitat durant el matí. Per aquest motiu hi haurà afectacions de trànsit als carrers propers a les escoles.

sense cotxesLa Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra a tot Catalunya del 16 al 22 de setembre, promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, i pretén visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic i millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

En aquest sentit, divendres 20 de setembre, les escoles de Vilassar se sumen al Dia Europeu Sense Cotxes sortint als carrers a fer activitats de conscienciació sobre la mobilitat sostenible. Per aquest motiu hi haurà talls de trànsit als carrers Pius XII, Sant Antoni i Sant Joan entre les 9 del matí i la 1 del migdia.

Aquesta jornada, també ha de servir per recordar a les famílies l'ús i el bon funcionament del Camí Escolar de Vilassar que pretén ser una via segura per als nens i nenes que van a peu a l'escola. Aquest itinerari inclou llocs de parada ràpida per baixar del cotxe i acomiadar-se dels seus pares, els Petó i Vés, degudament senyalitzats, i una xarxa de Comerç Amic que els orientaran i els ajudaran sempre que ho necessitin.