Tot i la pluja, Vilassar va celebrar, un any més,  la Diada Nacional  de Catalunya amb un acte que va tenir lloc el passat dimarts 10 de setembre al vespre i que va transcórrer entre la plaça de la Vila i la plaça Onze de setembre. Diumenge l'Associació de Veïns del Barri de can Salvet tenien a punt una nova edició de la Megadiada que es va veure alterada per les males condicions meteorològiques.

">

La pluja no atura els actes de la Diada de Catalunya a Vilassar

Última revisió 12-02-2021 15:05
12/09/2019

Acte institucional de la Diada a VilassarTot i la pluja, Vilassar va celebrar, un any més,  la Diada Nacional  de Catalunya amb un acte que va tenir lloc el passat dimarts 10 de setembre al vespre i que va transcórrer entre la plaça de la Vila i la plaça Onze de setembre. Diumenge l'Associació de Veïns del Barri de can Salvet tenien a punt una nova edició de la Megadiada que es va veure alterada per les males condicions meteorològiques.

L'acte, organitzat per l'ANC i l'Ajuntament de Vilassar, va començar tocades les 8 del vespre amb una cantada d'un grup de cantaires i ex cantaires de la Coral Mareny acompanyats pels assistents a l'acte. A causa de la pluja, els gegants de Vilassar, la Genisa i en Pere Màrtir, no van poder encapçalar la cercavila com ho fan cada any i van ser els grallers els encarregats de conduir el seguici i la gran senyera de 30 metres de llargada fins la plaça Onze de Setembre.

Acte institucional de la Diada a VilassarActe institucional de la Diada a Vilassar
Acte institucional de la Diada a VilassarActe institucional de la Diada a Vilassar

Un cop  allà, el Diablons va fer una petita cremada que va donar pas a l'acte institucional presentat per Àngels Blàzquez. Tot seguit, es va fer la lectura del manifest de la diada que va anar a càrrec de la Vicky Llongueras, membre de les Teixidores per la República de Vilassar. 
L'acte va prosseguir amb l'ofrena floral que l'Ajuntament, partits polítics i entitats i associacions van fer al monument de Rafael Casanova. Tot plegat va cloure amb el parlament reivindicatiu de l'alcaldessa, Carola Llauró, i el Cant dels Segadors.

Acte institucional de la Diada a Vilassar

Acte institucional de la Diada a Vilassar
Acte institucional de la Diada a VilassarActe institucional de la Diada a Vilassar

LA MEGADIADA

La celebració de la Diada a Vilassar es va allargar fins diumenge 11 de setembre amb la ja tradicional Megadiada de can Salvet que aquest any la pluja i el mal temps en va fer suspendre totes les activitats del matí. A la tarda, però es va poder fer la xocolatada popular i l'espectacle infantil.

Megadiada

Megadiada