">

Una diada de Sant Genís farcida d'activitat

Última revisió 12-02-2021 15:05
27/08/2019

La festivitat de Sant Genís va començar a ritme de gralles amb la recuperació del "Toc de matinades" a les 8 del matí i va acabar de matinada amb el tastet i el ball de Festa Major.

Els actes del diumenge 25 d'agost van començar ben d'hora, a les 8 del matí, amb el “Toc de matinades” dels grallers pels carrers de la Vila. Un acte que han volgut recuperar i que consisteix en despertar el poble tot anunciant la diada de Sant Genís a toc de gralla.
Més tard, els Jocs gegants van omplir la plaça de la Vila. Un seguit de proves i jocs relacionats amb el món geganter.

Jocs gegantsJocs Gegants


A l'Església, l'Ofici Solemne com ja és habitual en aquesta diada va vestir de litúrgia i tradició la Festa en honor als Sants Genís. En acabar la missa es va inaugurar el plafó informatiu de l'antiga església gòtica que enguany celebra 500 anys de la seva finalització i consagració. Per commemorar aquesta efemèride, durant tot l'any es podrà visitar una maqueta monumental de l'antiga església.

500 anys església gòtica

500 anys església gòtica

Tot seguit, a la plaça de la Vila va tenir lloc el vermut preparat per la Colla de Geganters i el "Brindis de Festa major" pronunciat pel pregoner, Joan Artigas, acompanyat del cap de colla dels Geganters, Cèsar Carmona i de l'alcaldessa de Vilassar, Carola Llauró. Abans d'acabar el matí, els geganters van presentar el Ball dels 20 anys dels gegants nous, en Pere Màrtir i la Genisa, que van estrenar una coreografia al ritme d'una peça composada pel vilassarenc Jaume Yelo. En acabat, es fa fer el acomiadat dels Geganters de Maó, la colla convidada durant aquesta Festa Major.

Brindis de Festa MajorBrindis de Festa Major

Brindis de Festa Major

brindis
A la tarda va arribar un dels actes clàssics del programa, la Sindriada popular. El carrer del Casal va tornar a ser l'escenari del concurs que es va omplir a vessar per veure com els participants competien per menjar el màxim de síndria possible en un minut i mig. Els guanyadors se'ls va obsequiar amb entrades per un dels espectacles de la propera temporada del teatre La Massa.  

SindriadaSindriada
SindriadaSindriada
SindriadaSindriada


Al vespre arribava el moment del Tastet d'estiu amb la degustació a càrrec de sis establiments de la Vila: Genís Viada-Cuiners de la Terra, Pastisseria Maria Teresa, Restaurant Apta, Restaurant Sorli Emocions, el Xaret i L'Orgànic Vilassar. Per un preu de 6€, els assistents van poder degustar tres plats que els 5 establiments vilassarencs van preparar per a l'ocasió.

tastet

tastet

Tot seguit i des de la placeta Barbarà sortia el Correfoc infantil de celebració dels 20 anys de la colla dels Diablons anònims. La colla formada per nens i nenes de 10 a 16 anys van oferir un correfoc que va acabar a Can Rafart amb un espectacular actuació, un castell de focs d'artifici i la festa de l'escuma. Els petits dels Diabòlics va estar acompanyats per les colles del Most d'Alella, els diablons de Caldes d'Estrac, Fort Pienc, Canovelles, Molins i Mercadal Infernal.

correfoc infantilcorrefoc infantil

correfoc infantilcorrefoc infantil

La nit va acabar amb la música dels The Covers Band a la plaça de la Vila.

The covers band



Imatge:The Covers Band