Joan Artigas i Laia Martí, pregoners de la Festa Major dels Sants Genís

Última revisió 12-02-2021 15:05
25/08/2019

L'escultor vilassarenc, Joan Artigas i la Laia Martí, membre del Consell d'Infants, han estat els encarregats de fer el pregó i el pregonet de la Festa Major d'enguany. Abans però, els Gegants de Vilassar van obrir la festa amb la tradicional cercavila pels carrers de la Vila i la presentació de la colla de gegants convidada per celebrar els 50 anys de la recuperació d'en Lluís i la Maria.

La Festa Major es va obrir oficialment amb la repicada de campanes i l'enlairament de coets que va donar pas a la cercavila dels gegants d'inici de festa. Una cercavila especial amb l'acompanyament de la Colla de Gegants de Maó (Menorca), les figures convidades aquest any per commemorar els 50 anys de la recuperació dels gegants centenaris, en Lluís i la Maria i que van ser rebudes d'una forma molt especial a la plaça de la Vila. L'alcaldessa, Carola Llauró, i la Colla de Geganters els van donar la benvinguda enmig de l'espectació per descobrir d'on venien els convidats. 

rebuda dels gegants de Maórebuda dels gegants de Maó

rebuda dels gegants de Maó


En acabar la cercavila, la Colla de Geganters va fer el tancament de la figures de gegants a L'Estrella.

Tot seguit i amb la plaça plena de gom a gom es va fer la lectura del pregonet que va anar a càrrec de la Laia Martí membre del Consell d'Infants que va voler destacar la importància de la implicació dels joves per construir el Vilassar que desitgin.

pregonet

pregonet

prego2019

Pregó 2019

Tot seguit va ser el torn del pregoner, l'escultor vilassarenc, Joan Artigas. La seva tasca i dedicació en la creació dels gegants nous de Vilassar, la Genisa i en Pere Màrtir ara fa 20 anys és el que ha portat a la Comissió de Festes a escollir Artigas com el pregoner d'aquest any. Vilassarenc de tota la vida va recordar el seu pas per la colla de Geganters del municipi com a portador de gegants i també la seva aportació a la colla amb la construcció dels gegants nous que des d'aquell moment porten el nom de Vilassar arreu del territori. Més tard, va ser l'autor també dels gegantons del Casal de la Gent Gran de can Rafart, en Casimiro i la Montserrat. Al llarg del pregó, Artigas va fer un repàs també a la seva dedicació a la producció artística local recordant el concurs de pintura ràpida que organitzava el Centre Vilassarenc la Massa i també la seva col·laboració en diferents entitats locals com el Casal, l'Esplai, el Ceif i La Massa de la qual en va arribar a ser el president. 

Pa amb tomàquet

Actuació Ruc'n'roll
La primera nit de Festa Major va continuar amb el sopar de pa amb tomàquet a la fresca i ball de nit amb el grup Ruc'N'Roll que va fer reviure als assistents els clàssics del rock català. En acabat la festa va continuar amb la sessió de DJ's d'en Guillem i Porco Rosso.