L'Arxiu Municipal, amb el suport de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, està duent a terme la digitalització de les Actes dels Plens Municipals des de 1870 fins a l'any 2007. Algunes de les dades que es podran consultar a partir d'ara en format digital a l'Arxiu seran els diferents equips de govern que han passat pel consistori, així com la línia d'actuació de l'Ajuntament de Vilassar davant d'esdeveniments històrics tals com la Segona República, la Guerra Civil, el franquisme o la Transició Democràtica.

">

L'Arxiu municipal impulsa la digitalització de documentació local

Última revisió 12-02-2021 15:05
23/07/2019

arxiuL'Arxiu Municipal, amb el suport de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, està duent a terme la digitalització de les Actes dels Plens Municipals des de 1870 fins a l'any 2007. Algunes de les dades que es podran consultar a partir d'ara en format digital a l'Arxiu seran els diferents equips de govern que han passat pel consistori, així com la línia d'actuació de l'Ajuntament de Vilassar davant d'esdeveniments històrics tals com la Segona República, la Guerra Civil, el franquisme o la Transició Democràtica.

L'Arxiu Municipal, amb el suport de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, està impulsant la digitalització de les Actes de Ple Municipal des de 1870 fins a l'any 2007.Les Actes de Ple formen part del grup de documents més valuosos de l'Arxiu i a Vilassar ja estan disponibles al web de l'Ajuntamet des del 2008 i fins a l'actualitat. A partir d'ara seran consultables a l'Arxiu Municipal en format digital en la seva totalitat.  

En aquesta primera campanya de digitalització s'ha intervingut en 65 llibres i 3 plecs de documents compresos entre els anys 1870 i 1902, els més antics de la sèrie. Les actes anteriors a aquesta data van desaparèixer a l'incendi que va patir la casa consistorial durant la Tercera Guerra Carlina.

Algunes de les dades que es podran consultar a partir d'ara seran els diferents equips de govern que han passat pel consistori, així com la línia d'actuació de l'Ajuntament de Vilassar davant d'esdeveniments històrics tals com la Segona República, la Guerra Civil, el franquisme i la Transició Democràtica, entre molts d'altres.

Aquesta tasca tindrà continuïtat el proper mes de setembre, quan es finalitzarà la digitalització de les Actes de Ple, de la Comissió Municipal Permanent i  de la Junta de Govern Municipal que es conserven a l'Arxiu Municipal Administratiu i Històric ubicat al primer pis de can Banús.