Avui se celebra arreu del món el Dia Internacional per a l'alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i Vilassar de Dalt s'hi suma amb activitats organitzades per la Regidoria d'Igualtat.

">

Vilassar se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l'alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals

Última revisió 12-02-2021 15:05
28/06/2019

LGTBI 2019Avui se celebra arreu del món el Dia Internacional per a l'alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i Vilassar de Dalt s'hi suma amb activitats organitzades per la Regidoria d'Igualtat.

contacontes lgtbiEl 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York va tenir lloc una batuda policial al local gai Stonewall Inn. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava de forma contundent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia; en gairebé tres dies d'aldarulls es va ocasionar una autèntica batalla campal. Aquest fet va propiciar escollir aquest dia com a fet reivindicatiu i festiu per l'alliberament LGTBI.

Vilassar se suma a la commemoració amb una activitat a la Biblioteca can Manyer la setmana que ve i amb la bandera LGTBI que penjarà, durant tot el dia 28 de juny, al balcó de l'Ajuntament.

Podeu llegir la Declaració institucional del 28 de juny de 2019 en aquest document: