A la convocatòria s'hi poden acollir totes aquelles persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer i que compleixin els requisits establerts a les bases. Per presentar les sol·licituds cal demanar cita prèvia a les oficines de Viserma al telèfon 93.750.86.35. El període d'acceptació finalitza el 7 de juny de 2019.

">

S'obre una nova convocatòria d'ajuts al lloguer

Última revisió 12-02-2021 15:05
12/04/2019

ajuts lloguerA la convocatòria s'hi poden acollir totes aquelles persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer i que compleixin els requisits establerts a les bases. Per presentar les sol·licituds cal demanar cita prèvia a les oficines de Viserma al telèfon 93.750.86.35. El període d'acceptació finalitza el 7 de juny de 2019.

A la convocatòria s'hi poder acollir totes aquelles persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits de la convocatòria. Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.

Per presentar les sol·licituds cal demanar cita prèvia a les oficines de Viserma al telèfon 93.750.86.35.

El període de presentació de sol·licituds s'inicia el dia 16 d'abril de 2019 i finalitza el 7 de juny de 2019.


Requisits per a la tramitació de l'ajut:


  1. Tenir la residència legal a Catalunya.
  2. Que la unitat de convivència tingui uns ingressos iguals o superiors a 0,6 vegades l'IRSC (4780,638 €) i que no superin  els límits establerts a les bases de la convocatòria (vegeu la base 5). Aquest límit no s'aplica als supòsits de víctimes de terrorisme Si l'import anual del lloguer es inferior a 0,6 vegades l'IRSC els ingressos mínims exigibles seran els equivalents a l'import de lloguer.  Per a més informació sobre el límit d'ingressos, podeu consultar simulador publicat el en aquest mateix tràmit o bé adreçar-vos a l'Oficina d'habitatge corresponent.
  3. Ser titular d'un contracte de lloguer de l'habitatge que sigui el seu domicili habitual i permanent. Cal estar-hi empadronat.
  4. No pagar un lloguer mensual per l'habitatge superior a 750€ (l'establert a la demarcació de Barcelona). Per a famílies nombroses l'import màxim de lloguer mensual pot arribar a 900 euros per tot el territori.
  1. Tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat financera.
  2. Estar al corrent de pagament de les rendes de en el moment de presentar la sol·licitud.
  3. Pagar el lloguer de l'habitatge per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte o rebut emès per la persona administradora de la finca, com a mínim a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud.
  4. No estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiari de subvencions de conformitat amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i no haver estat objecte d'un procediment de revocació d'algun dels ajuts establerts pel Reial decret 106/2018, de 9 de març, o per l'anterior Pla estatal d'habitatge, per incompliment o causa imputable a la persona sol·licitant..
  5. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat i les obligacions amb la Seguretat Social. (Es comprovarà d'ofici abans de la proposta de la resolució).

 

Documentació:

Convocatòria d'ajuts al lloguer 2019

Bases reguladores

Full de sol·licitud de la subvenció

Declaració responsable