L'Ajuntament es coordina amb l'Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics de la Generalitat per lluitar contra les pintades i altres atacs ultres

Última revisió 12-02-2021 15:05
15/01/2019

L'Ajuntament de Vilassar de Dalt i l'Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya acorden treballar coordinadament per lluitar contra els assenyalaments a equipaments públics i domicilis particulars en forma de pintades i altres actes vandàlics, com els abocaments de runes.

drets civilsL'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs, i el regidor Pau Morales s'han reunit aquest dimarts al matí amb Adam Majó, director de l'Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya amb motiu de les reiterades pintades i altres actes vandàlics que han patit darrerament equipaments públics i domicilis particulars.

Com a resultat d'aquesta reunió s'ha acordat treballar la coordinació amb la resta de municipis de la comarca del Maresme que pateixen sistemàticament les accions de grups ultres. Se'n farà denúncia pública i en els casos que sigui possible,  denúncies concretes per accions contra la llibertat ideològica i d'expressió. D'altra banda, s'elaborarà un registre d'accions i agressions ultres que donin cos a una resposta política democràtica contra els assetjaments.

L'alcalde ha assegurat que “a partir d'ara no es deixaran passar aquestes accions, perquè per molt que semblin de baixa intensitat, ja hi ha hagut agressions i són el caldo de cultiu per a actuacions futures més violentes per part de l'univers ultra”.