Vilassar de Dalt, Ciutat Amiga de la Infància

Última revisió 12-02-2021 15:05
20/11/2018

Vilassar de Dalt ha rebut el segell de Ciutat Amiga de la Infància, atorgat per UNICEF. Aquest reconeixement significa construir un municipi a la mida dels més petits i de les seves famílies, tenint en compte les seves opinions, necessitats, prioritats i drets.

Ciutat amiga de la infànciaEl passat 26 d'octubre, UNICEF, va reconèixer per primer cop Vilassar de Dalt com a Ciutat Amiga de la Infància (CAI). Un reconeixement que promou UNICEF i està avalat pel Ministeri de Sanitat i Serveis Socials, l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i adolescència (IUNDIA) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Ser Ciutat Amiga de la Infància implica construir un municipi a la mida dels més petits i de les seves famílies, tenint en compte les seves opinions, necessitats, prioritats i drets.

En la VIII convocatòria de reconeixement de Ciutats Amigues de la Infància 2018-2020, 190 ciutats vetllen i promouen els drets dels infants, 122 municipis han rebut per primera vegada el segell CAI, dels quals 11 són de Catalunya i 68 municipis han renovat el reconeixement CAI.




Vilassar de Dalt per als infants.


Fa més d'una dècada, l'Ajuntament ha estat treballant en les polítiques juvenils de 12 a 30 anys. Des de l'any 2015, el consistori va apostar per la infància i adolescència, ampliant l'àrea de Joventut a Infància, Adolescència i Joventut de 0 a 30 anys, elaborant accions destinades a les diferents franges d'edat.

El pla local d'Infància i Adolescència d'2018-2021 promou el treball en cinc eixos i d'on deriven els diferents projectes:

1.     Dret a la Participació: Promoure, sensibilitzar i potenciar la participació més propera i quotidiana dels nens, nenes i adolescents a la presa de decisions del municipi.

·       Consell Infantil

·       Efecte Jove

·       Comunicació

 

2.     Dret a la Promoció de la infància i adolescència: Donar resposta a les necessitats educatives dels nens i nenes del municipi, fomentar l'educació en el temps lliure, l'accés a l'esport, la cultura i altres formes de lleure, facilitar l'accés a les tecnologies de la informació i comunicació.

·       Menuts, Festival de la Petita Infància

·       Promoció de l'Esport

·       Espai Jove

·       Curriculum Obert

·       Anem per Feina

·       Servei Mobilitat Internacional

·       Punt d'Informació Adolescent i Juvenil

·       Cultura

·       Salut

·       Medi ambient

·       Vilassar Educa

 

3.     Dret a la Promoció i ajuda a les famílies amb nens i nenes: Afavorir les accions destinades a la igualtat d'oportunitats, mantenir la perspectiva de gènere, suporti les famílies i oferir recursos de lleure i temps lliure.

·       Servei Psicopedagògic Municipal

·       Escola de Mares i Pares

·       Centre Obert i Espai Jove

·       Perspectives de Gènere

 

4.     Dret a l'Atenció i Protecció a la infantesa en risc: Millorar la detecció i el tractament de les situacions d'infantesa en risc.

·       Reforç a la infància

·       Beques menjador, excursions, colònies, casal d'estiu

·       Plans de Seguiment i Intervenció Social

·       Comissions Socials

·       Campanya de Reis

·       Casal d'Estiu

·       Centre Obert

·       Servei Assistencial a domicili

 

5.     Dret a Espais Públics i Mobilitat Segura: Promoció de la mobilitat, recuperació de l'espai públic per a la població infantil i adolescent, fomentant la seva autonomia.

·       Camins Escolars

·       Sensibilització Viària a les Escoles

·       Parcs i Jardins

·       Carril Bici

 

Des de l'Àrea d'Infància, Adolescència i Joventut volem agrair la col·laboració i recolzament de totes aquelles persones que han pogut fer possible aquest pla d'Infància i Adolescència 2018-2021.