Fundació Hàbitat 3, Carme Trilla, han signat aquest dilluns al matí un conveni de col·laboració per ampliar el parc d'habitatge de lloguer social a Vilassar. Es tracta d'un programa adreçat als propietaris de pisos buits, oferint-los garanties de pagament, rehabilitació i bon ús de l'habitatge. Amb aquest conveni, l'Ajuntament fa un salt endavant en la política d'habitatge social que contempla el Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge.

Signatura conveni Habitat 3

Signatura conveni Habitat 3

">

L'Ajuntament i la Fundació Hàbitat 3 signen un conveni per ampliar el parc d'habitatge de lloguer social del municipi

Última revisió 12-02-2021 15:05
19/11/2018

L'alcalde, Xavier Godàs, i la presidenta de la Fundació Hàbitat 3, Carme Trilla, han signat aquest dilluns al matí un conveni de col·laboració per ampliar el parc d'habitatge de lloguer social a Vilassar. Es tracta d'un programa adreçat als propietaris de pisos buits, oferint-los garanties de pagament, rehabilitació i bon ús de l'habitatge. Amb aquest conveni, l'Ajuntament fa un salt endavant en la política d'habitatge social que contempla el Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge.

Signatura conveni Habitat 3

Signatura conveni Habitat 3

Infografia Habitat 3L'acord entre l'Ajuntament i la Fundació del Tercer Sector, Hàbitat 3, és generar les condicions necessàries per incrementar el parc d'habitatge social i assequible a Vilassar mitjançant la prospectiva i mobilització dels habitatges buits del municipi. Els incentius per als propietaris d'aquests habitatges són un conjunt d'acords que comporten, a canvi de la cessió temporal de l'habitatge al municipi, possibles arranjaments i/o rehabilitacions, com també seguretat en el cobrament dels lloguers acordats pel temps de cessió.

En resum, el contingut del conveni entre l'Ajuntament i Hàbitat 3 segueix aquests 6 passos:

1. Cercar habitatges buits en el parc privat i proposar als seus propietaris la cessió temporal dels habitatges al municipi, per tal donar acompliment als objectius de lloguer social que marca el Pla d'Actuació Municipal d'Habitatge i el programa VIHURE.

2. Negociar les condicions econòmiques i/o els arranjaments que s'hagin de produir en els habitatges disponibles per obrir.

3. Signar contractes de cessió d'ús dels habitatges entre els propietaris i la Fundació Hàbitat 3, amb uns preus màxims establerts de comú acord amb l'Ajuntament de Vilassar de Dalt.

4. Elaborar, si s'escau, projectes d'obres de rehabilitació dels habitatges per dotar-los de cèdula d'habitabilitat -amb uns costos màxims establerts de comú acord amb l'Ajuntament-, i amb la direcció i supervisió de les obres per part de la Fundació Hàbitat 3.

5. Determinar les persones i/o famílies usuàries dels habitatges cedits per part dels responsables d'atenció social de l'Ajuntament i fixar les rendes de lloguer a pagar pels usuaris.

6. Estipular els contractes de lloguer social entre la Fundació Hàbitat 3 i els usuaris finals dels habitatges, així com garantir tota la gestió administrativa derivada del contracte de lloguer, i supervisar l'ús dels habitatges i la convivència en la comunitat de veïns.



Conveni Habitat 3