El Casal Popular va acollir, dilluns al vespre, l'acte d'inauguració del curs escolar 2018-19 que, un any més, va reunir la comunitat educativa de Vilassar i que va comptar amb la conferència del Conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló.

">

El Conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, inaugura el nou curs escolar a Vilassar

Última revisió 12-02-2021 15:05
17/10/2018

El Conseller, Josep Bargalló, inaugura el curs escolar a VilassarEl Casal Popular va acollir, dilluns al vespre, l'acte d'inauguració del curs escolar 2018-19 que, un any més, va reunir la comunitat educativa de Vilassar i que va comptar amb la conferència del Conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló.

El Conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, va arribar a Vilassar per pronunciar la conferència que inaugura cada any el curs escolar al municipi. Abans, però, va ser rebut a l'Ajuntament per l'alcalde, Xavier Godàs, i la resta d'autoritats locals que el van acompanyar en  la signatura del Llibre d'Honor on va plasmar la seva visita al poble. En l'acte també hi va assitir i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental, Pere Masó.

El Conseller, Josep Bargalló, inaugura el curs escolar a Vilassar

El Conseller, Josep Bargalló, inaugura el curs escolar a Vilassar


L'arribada del Conseller va coincidir amb la celebració de l'acte dels Músics per la Llibertat organitzat per l'ANC que se celebra cada dilluns i que, en aquesta ocasió, es recordava que fa un any que els Jordis són en presó preventiva i, un cop més, se'n demanava la seva llibertat. El Conseller, Josep Bargalló, va presidir l'acte en el qual es va sentir el “Cant dels Ocells” cantat per Lluís Llach, es va fer la lectura del manifest en motiu de l'any d'empresonament dels Jordis. Finalment l'acte es va cloure amb la cantada conjunta del tema “Companys, no és això” i “Els Segadors” i es va fer l'enlairada de fanalets en suport de Sànchez i Cuixart. 

El Conseller, Josep Bargalló, inaugura el curs escolar a Vilassar

El Conseller, Josep Bargalló, inaugura el curs escolar a Vilassar


En acabat l'acte reivindicatiu, es va inaugurar el curs escolar en un acte al Casal Popular que, com ja és habitual va començar amb un agraïment institucional a tota la comunitat educativa de Vilassar de la mà de la regidora d'Educació, Maria Lluïsa Ruhí que, en nom del consistori, els va agrair la seva dedicació i tasca educativa al municipi, i de la regidora d'Infància i Joventut, Paula Lloret.

El Conseller, Josep Bargalló, inaugura el curs escolar a Vilassar

El Conseller, Josep Bargalló, inaugura el curs escolar a Vilassar

Tot seguit, el Conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, va pronunciar la conferència 'Repensar l'educació per millorar l'escola' incidint en el projecte educatiu de país que s'està forjant des del Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Bargalló va centrar el seu discurs en l'educació com a eina de transformació social on l'escola és la peça clau per l'aprenentatge social i on s'hi transmeten habilitats i valors. Va insistir en què l'èxit educatiu dels alumnes no és l'acadèmic només, sinó l'èxit personal i social. L'escola per sobre de tot, va dir, ha de formar persones que siguin capaces de relacionar-se, col·laborar, cooperar, participar... És per aquest motiu que l'objectiu del Departament és treballar per millor l'escola i les seves competències.