La pertorbadora història d'Equus, de Peter Shaffer, arriba aquest octubre al Teatre La Massa de la mà de Cop de Teatre, la companyia vilassarenca encapçalada per Denis Fornés que, amb 7 anys de vida i 3 espectacles d'èxit ha portat a La Massa gairebé 5.500 espectadors.

">

Cop de Teatre estrena Equus al Teatre La Massa

Última revisió 12-02-2021 15:05
10/10/2018

EquusLa pertorbadora història d'Equus, de Peter Shaffer, arriba aquest octubre al Teatre La Massa de la mà de Cop de Teatre, la companyia vilassarenca encapçalada per Denis Fornés que, amb 7 anys de vida i 3 espectacles d'èxit ha portat a La Massa gairebé 5.500 espectadors.

Peter Shaffer va escriure Equus a principis dels anys 70 després de llegir a la premsa la inquietant història d'un crim macabra comès per un adolescent que va buidar els ulls a sis cavalls. A partir d'aquest fet, Shaffer fantasieja sobre les motivacions del jove. Amb la forma d'un thriller detectivesc, Equus escenifica les converses del psiquiatra Martin Dysart amb el jove Alan Strang i reflexiona sobre la moral i els tabús.

En el moment de la seva estrena, Equus va causar un gran enrenou tant pel seu contingut, com per la provocadora posada en escena; era la primera vegada que es veia un home despullat a l'escenari. 50 anys després, Equus continua sent tot un clàssic del teatre europeu aplaudit per la crítica i el públic, que s'estrenarà a Vilassar de Dalt, per primera vegada en català, adaptat per Pablo Ley.

Protagonitzada per Carles Fígols, Lluís Arruga,  Chatal Aimée, Mercè Rovira, Joan Raja, Blanca Valletbò i Andreu Lahoz, Equus està dirigida per Denis Fornés assistit per Bernat Muñoz, i compta amb la col•laboració del seu equip habitual: Martí Sancliment a la producció executiva, Aleix Vives i Emili Bosch a la composició musical, Berta Riera al disseny de vestuari, Glòria Peruga al disseny de maquillatge, Raquel Bonillo a vestuari i Ainoa Guilera i David Abrodos a l'escenografia i art.

La companyia Cop de Teatre afronta amb Equus el seu primer projecte professional. Després de fer residència a La Massa i fer-hi quatre prèvies els dies 20, 21, 27 i 28 d'octubre, l'espectacle s'estrenarà al Teatre Principal de Tarragona el 10 de novembre i farà temporada al Teatre Gaudí de Barcelona a partir del mes de març de l'any que ve.

Equus és una coproducció de Cop de Teatre i el Teatre La Massa. L'aportació del teatre al projecte és la cessió de l'espai i la taquilla a la companyia excepte un 10% de la recaptació del segon cap de setmana de representacions que es destinarà a l'Associació Vilassar de Dalt Contra el Càncer. Aquesta serà la primera vegada que un espectacle concebut i realitzat al teatre de la Massa de Vilassar de Dalt i amb un equip tècnic i artístic d'arrel local, girarà per tot el territori i farà estada a Barcelona.

Les entrades ja estan a la venda al web teatrelamassa.cat i a Can Baylach.