El dissabte 7 de juliol l'entitat naturalista CATAM, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt i el Museu Arxiu de vilassar van organitzar unes Jornades de debat per tal d'analitzar la situació mediambiental de la nostra comarca. Aquesta Jornada es va celebrar amb el subtítol “seguint l'estela d'en Salvador Grau” en reconeixement al seu esperit de defensa dels àmbits naturals del Maresme.

">

Jornades de debat: el futur dels sistemes naturals del Maresme

Última revisió 12-02-2021 15:05
11/07/2018

Jornades Salvador GrauEl dissabte 7 de juliol l'entitat naturalista CATAM, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt i el Museu Arxiu de vilassar van organitzar unes Jornades de debat per tal d'analitzar la situació mediambiental de la nostra comarca. Aquesta Jornada es va celebrar amb el subtítol “seguint l'estela d'en Salvador Grau” en reconeixement al seu esperit de defensa dels àmbits naturals del Maresme.

Enric Ortega, director del Museu Arxiu de Vilassar va donar la benvinguda als assistents i Joan Manel Riera, del CATAM va explicar el funcionament de les Jornades que van girar entorn microponències temàtiques per esbossar una diagnosi de situació i una prospectiva de territori. Van intervenir David Saurí sobre els efectes del canvi climàtic sobre el territori; Martí Rossell sobre els canvis en els ecosistemes naturals; Jaume Vicens sobre les tendències dels índexs de biodiversitat; Roser Loire sobre la situació de la fauna de la Serralada; Joan Manel Riera sobre l'ús o abús de l'espai natural i Salvador Milà sobre com posar en valor els espais no protegits.

Jornades Salvador GrauJornades Salvador Grau


Després de les intervencions es va procedir a fer un debat molt interessant entre tots els assistents coordinat per en Xavier Tarruella del CATAM.
Durant la Jornada ens van acompanyar Benet Oliva, regidor de l'Ajuntament de Vilassar, l'Andreu Bosch, president del Parc Serralada Litoral i la Marta Subirà, Secretària General del Departament de Medi Ambient.
L'acte va servir per posar sobre la taula un seguit d'inquietuds sobre els sistemes naturals del Maresme, generant debat i prenent opcions compromeses seguint l'estela professional d'en Salvador Grau.