El dissabte 7 de juliol en el marc de les Jornades de debat naturalista va tenir lloc l'acte de lliurament del Premi Drac Alat a títol pòstum a en Salvador Grau i Tort per la seva implicació i dedicació al Museu Arxiu de Vilassar.

">

Lliurament del premi Drac Alat del Museu Arxiu a Salvador Grau i Tort

Última revisió 12-02-2021 15:05
09/07/2018

Lliurament del premi Drac Alat a Salvador GrauEl dissabte 7 de juliol en el marc de les Jornades de debat naturalista va tenir lloc l'acte de lliurament del Premi Drac Alat a títol pòstum a en Salvador Grau i Tort per la seva implicació i dedicació al Museu Arxiu de Vilassar.

En Salvador va col.laborar amb el Museu Arxiu durant 36 anys vinculat a les seccions d'arqueologia, història i ciències naturals i formant part dels òrgans de govern de l'Organisme Autònom. Impulsor del treball per objectius va aportar sempre una visió estructurada de la defensa i promoció del patrimoni natural i històric de Vilassar.
Més enllà del Museu en Salvador Grau va estar vinculat a Vilassar col.labrant en diferents entitats i essent un referent del tractament de l'entorn natural de la nostra comarca i del nostre país. Els darrers anys va coordinar el Consell de la Vila de Vilassar sent-ne el vice-president.

Lliurament del premi Drac Alat a Salvador Grau

Lliurament del premi Drac Alat a Salvador Grau

L'acte de lliurament va tenir lloc a la Biblioteca de can Manyer ja que el Museu Arxiu acull temporalment una exposició que no permetia donar cabuda a tots els col.laboradors, amics i familiars que es van aplegar per recordar la figura d'en Salvador. Enric Ortega, director del Museu va donar la benvinguda als assistents fent una explicació de la vinculació d'en Salvador amb el Museu Arxiu. L'historiador local, Josep Samon, va parlar de les seves vivències al costat d'en Salvador després de molts anys de projectes compartits.
Tot seguit, l'alcalde de Vilassar, Xavier Godàs, va fer el lliurament del Premi Drac Alat a la família d'en Salvador. La seva vídua, l'Àurea Loire, va pronunciar unes paraules emocionades de record cap a la seva figura.

Lliurament del premi Drac Alat a Salvador Grau

Lliurament del premi Drac Alat a Salvador Grau

L'acte es va cloure amb la intervenció d'en Benet Oliva, president del Museu Arxiu, remarcant que el lliurament del Drac Alat s'havia emmarcat en unes jornades de debat, diagnosis i plantejament de futur del medi natural, un espai ideal per fer el reconeixement a la tasca desenvolupada durant 36 anys per part d'en Salvador. Per últim, l'alcalde es va adreçar als assistents remarcant l'aportació de persones que, com en Salvador, ofereixen el seu temps i tot el seu coneixement en pro del bé comú, gràcies a la seva tasca i a la de molt altra gent el Museu segueix essent un motor de l'activitat patrimonial de Vilassar.