El passat dissabte 30 de juny es va celebrar al Biblioteca can Manyer el II Simposium In Marítima amb les inscripcions exhaurides. El Simposium, organitzat pel Museu Arxiu de Vilassar, l'assocaició Maresme Medieval i l'Arxiu Comarcal del Maresme va tenir com a temàtica principal els “Masos, masies i bordes: activitats agràries i elements patrimonials”.

">

Vilassar acull el II Simposium In Maritima dedicat al llegat medieval de la nostra comarca

Última revisió 12-02-2021 15:05
03/07/2018

II Simposium In MaritimaEl passat dissabte 30 de juny es va celebrar al Biblioteca can Manyer el II Simposium In Marítima amb les inscripcions exhaurides. El Simposium, organitzat pel Museu Arxiu de Vilassar, l'assocaició Maresme Medieval i l'Arxiu Comarcal del Maresme va tenir com a temàtica principal els “Masos, masies i bordes: activitats agràries i elements patrimonials”.

Després de la benvinguda a càrrec del president del Museu Arxiu Benet Oliva, Alexis Serrano director de l'Arxiu Comarcal del Maresme va remarcar la importància d'aquests fòrums comarcals i va tancar la presentació en Joaquim Graupera, director del Simposium agraint als presents la seva participació.

II Simposium In MaritimaII Simposium In Maritima


El Simposium va comptar amb les ponències marc de Xavier Soldevila que va parlar dels “Masos a la Marina de la Selva entre el 1200 i el 1500 “ i la del vilassasenc Dr. Pere Benito i Monclús sobre “El mas català com a estructura senyorial: canvis i continuïtats al llarg de l'Edat Mitjana”.

La Jornada es va tancar amb les aportacions de vuit comunicacions que tractaven, temàticament, diferents aspectes del patrimoni medieval del Maresme.
Amb aquesta segona edició, el certamen In Maritima s'ha consolidat com un espai d'intercanvi i coneixement del llegat medieval de la nostra comarca.