Aquest dissabte 16 de juny, el pati del Casal Piferrer acollirà una nova edició del Liceu a la Fresca. Aquesta iniciativa del Gran Teatre del Liceu acosta a tots els públics una òpera cada estiu amb una projecció arreu de Catalunya. Aquesta temporada, l'òpera escollida és Manon Lescaut de Puccini.

">

Torna el Liceu a la fresca

Última revisió 12-02-2021 15:05
12/06/2018

liceu a la frescaAquest dissabte 16 de juny, el pati del Casal Piferrer acollirà una nova edició del Liceu a la Fresca. Aquesta iniciativa del Gran Teatre del Liceu acosta a tots els públics una òpera cada estiu amb una projecció arreu de Catalunya. Aquesta temporada, l'òpera escollida és Manon Lescaut de Puccini.

Després de l'èxit de l'any passat, Vilassar de Dalt es torna a sumar a la iniciativa Liceu a la Fresca promoguda pel Gran Teatre del Liceu amb la projecció de l'òpera Manon Lescaut. Enguany la cita serà el proper 16 de juny al pati del Casal Piferrer i serà l'acte inaugural de les Vetlles d'Estiu 2018.

L'objectiu del Liceu a la fresca és difondre la música i l'òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operística. El Liceu a la fresca és un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractiu i accessibles, per fer gaudir a tothom amb i de la immensitat de l'òpera, assistint d'una manera única, propera i informal a una funció al Liceu: El Liceu de Tots.

El projecte es va iniciar el 2007 amb Òpera a la Platja que consistia en la retransmissió, a través d'una pantalla gegant i en fals directe, de l'òpera que s'estava representant en el propi Teatre.

La Temporada 2014-2015 aquest projecte es va fer realitat de nou, gràcies a la col•laboració de Televisió de Catalunya, i es va fer la retransmissió de La Traviata. En aquest projecte es van afegir uns quants municipis que a través de pantalles situades a les seves places i carrers van fer arribar l'òpera a les seves poblacions. La tradició s'ha anat repetint durant les següents temporades i cada cop més poblacions han participat al Liceu a la fresca, fent arribar l'òpera als seus municipis i fent gaudir de l'òpera a cada cop més públic.

Podeu trobar més informació sobre l'òpera Manon Lescault clicant aquí.