El passat dijous 24 de maig, el Parc Natural de la Garrotxa va acollir la inauguració del Bosc Terapèutic que porta el nom del vilassarenc Salvador Grau i Tort, tot un referent en la conservació de la natura de Catalunya. En aquest espai del municipi de Les Preses és on en Salvador hi va desenvolupar les seves primeres tasques professionals. Es tracta d'un bosc a tocar de la ciutat d'Olot amb múltiples espècies de les que destaquen els roures, avellaners, til.lers... amb parets de pedra volcànica i espais ombrívols.

">

S'inaugura el Bosc Terapèutic Salvador Grau i Tort (1963-2016) a Les Preses

Última revisió 12-02-2021 15:05
25/05/2018

Inauguració bosc terapèutic Salvador GrauEl passat dijous 24 de maig, el Parc Natural de la Garrotxa va acollir la inauguració del Bosc Terapèutic que porta el nom del vilassarenc Salvador Grau i Tort, tot un referent en la conservació de la natura de Catalunya. En aquest espai del municipi de Les Preses és on en Salvador hi va desenvolupar les seves primeres tasques professionals. Es tracta d'un bosc a tocar de la ciutat d'Olot amb múltiples espècies de les que destaquen els roures, avellaners, til.lers... amb parets de pedra volcànica i espais ombrívols.

Salvador Grau i Tort (1963-2016), biòleg, nascut a Vilassar l'any 1963, va desenvolupar una de les seves primeres tasques professionals en el marc del Parc Natural de la Garrotxa, on va deixar una important petjada. A iniciativa del Parc i amb el suport de diferents institucions s'ha volgut retre-li homenatge amb la configuració d'una ruta terapèutica. Aquest itinerari senyalitzat es pot fer de forma lliure com a passeig seguint els indicadors o a través de l'associació Selvans que proposa uns banys de bosc com a teràpia natural.

Inauguració bosc terapèutic Salvador Grau

Inauguració bosc terapèutic Salvador Grau

En la inauguració del Bosc Terapèutic Salvador Grau hi van intervenir el Director del Parc Natural de la Garrotxa, el director de l'Associació Selvans, l'alcalde de Les Preses, el regidor de Cultura d'Olot, el Director General de Medi Natural de la Generalitat i cloent l'acte la seva esposa, Àurea Loire.
En tots els parlaments es va destacar el grau de compromís d'en Salvador per la salvaguarda del patrimoni natural, la seva meticulositat i rigor des dels inicis de la creació del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.  

El passat dissabte 19 de maig un grup de seixanta vilassarencs es van apropar fins Les Preses per conèixer el recorregut i gaudir d'aquest marc natural incomparable.