Amb motiu de la commemoració dels 100 anys de la mort d'Eduard Calvet, el Museu Arxiu de Vilassar recupera la seva figura amb una exposició que repassa la seva vida i el seu llegat social, polític i cultural.

">

El Museu Arxiu rememora Eduard Calvet amb una exposició

Última revisió 12-02-2021 15:06
12/04/2018

expo calvetAmb motiu de la commemoració dels 100 anys de la mort d'Eduard Calvet, el Museu Arxiu de Vilassar recupera la seva figura amb una exposició que repassa la seva vida i el seu llegat social, polític i cultural.

Eduard Calvet i Pintó va ser una personatge avançat a la seva època, amb una visió empresarial i compromís de país que la seva mort prematura, ara fa cent anys, va escapçar. Aprofitant aquesta efemèride el Museu Arxiu de Vilassar vol reivindicar el seu paper com a emprenedor dins una societat industrial en plena efervescència.  

L'exposició que es pot veure aquests dies al Museu arrenca amb el context familiar, el Vilassar de 1900, el conjunt de fàbriques que afloren al nostre municipi i el paper de la família Calvet amb la fàbrica de cal Boter com a punt de partida, impulsant l'aprofitament hidràulic del Ter, on s'aixequen colònies tèxtils com el Pelut i la Mambla.

expo calvet

expo calvet

La mostra recull el paper d'Eduard Calvet com a líder social al front de la patronal, com a gran promotor del Congrés Internacional cotoner de 1911 a Barcelona, com a diputat nacionalista i republicà, i el seu activisme social i cultural en diversos camps. Un llegat que, tot i l'oblit del pas del temps, val la pena rememorar a través de l'exposició que estarà oberta fins a Festa Major amb textos de Benet Oliva, disseny de Margarita Muñoz i muntatge escenogràfic d'Enric Ortega.

Exposició oberta
Dissabtes de 18 a 20.30 h i diumenges de 12 a 14 h.
Horaris especials per Festa Major