Campanya pionera a Vilassar per reduir el rebuig i incentivar el reciclatge

Última revisió 12-02-2021 15:06
16/03/2018

Amb l'objectiu d'arribar al 60% de recollida selectiva el 2020, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt engega una campanya pionera que té com a acció principal la substitució dels actuals contenidors de rebuig per altres de menys capacitat.

reciclatgeVilassar de Dalt té actualment un 50% de recollida selectiva bruta, un índex que se situa per sobre de la mitjana de municipis que tenen un sistema de recollida com el de Vilassar -amb contenidors de 1100 litres de capacitat- situada al voltant del 35%. Tot i que les xifres actuals són bones, cal arribar al 60% de recollida selectiva al 2020 segons marca la Directiva 2008/98/CE de la Unió Europea.

Per arribar-hi, els esforços de l'àrea de Medi Ambient se centraran, a partir d'aquesta primavera, a disminuir la quantitat de la fracció de rebuig. Ara per ara, la meitat d'aquesta fracció són residus orgànics que haurien d'anar al contenidor marró (podeu veure les dades en aquest dcument). Entre les accions informatives i de sensibilització programades hi ha la renovació de la senyalètica dels contenidors que ja s'està realitzant i l'edició de material informatiu en diversos suports.

L'actuació principal, però, es durà a terme després de Setmana Santa. A principis d'abril es començaran a substituir els contenidors de rebuig actuals per altres de més petits (700 litres). Aquesta acció, pionera en municipis amb sistema de recollida amb contenidors, busca guanyar en eficiència a l'hora de reciclar i vol transmetre d'una manera visual que el rebuig ha de ser la part més petita dels residus que es generen en una llar.

D'aquí al 2020, a més, el tractament del rebuig serà cada cop més car i per tant, l'èxit de la mesura no només representarà avenços en la cura del medi ambient, sinó també un important estalvi econòmic.