Aquest divendres, els alumnes del Currículum obert de l'Institut Jaume Almera es van reunir amb l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs. La trobada informal va servir per intercanviar experiències entre els alumnes, l'alcalde i els tècnics municipals que intervenen en el projecte.

">

Trobada dels alumnes del Currículum Obert amb l'alcalde, Xavier Godàs

Última revisió 12-02-2021 15:06
20/02/2018

currículum obertAquest divendres, els alumnes del Currículum obert de l'Institut Jaume Almera es van reunir amb l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs. La trobada informal va servir per intercanviar experiències entre els alumnes, l'alcalde i els tècnics municipals que intervenen en el projecte.

El passat divendres 16 de Febrer els alumnes del Currículum obert van fer una trobada informal amb l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs. La trobada va tenir un caire informal per tal d'intercanviar experiències entre els alumnes, l'alcalde i els tècnics municipals que intervenen en el projecte.

El Currículum obert és un projecte de col·laboració entre l'Ajuntament de Vilassar de Dalt i el Departament d'Ensenyament, inclòs dins el programa d'Atenció a la Diversitat de l'Institut i està dirigit a alumnes de 4rt curs que presenten dificultats per assolir el títol d'ESO i/o reorientar la formació acadèmica de l'alumne, realitzant una adaptació del currículum escolar mitjançant diverses accions:

  • La realització de pràctiques laborals en empreses de la zona i dependències municipals. En el cas de realitzar-se en serveis municipals, aquestes estaran coordinades i supervisades per personal tècnic municipal. Concretament 7 dels 14 alumnes realitzen les pràctiques en dependències municipals.
  • Adaptació dels continguts escolars establerts a 4rt d'ESO per part del professorat de l'Institut Jaume Almera .
  • Realització de crèdits variables impartits per personal tècnic municipal format en el camp de la pedagogia i l'educació social que faciliten als alumnes tant la seva inserció laboral com la continuïtat del seu procés personal i formatiu. Aquests crèdits són: 'Hàbits saludables', durant el primer trimestre; 'Inserció laboral' incloent el curs de manipulador d'aliments, durant el segon trimestre (aquest crèdit es concreta en aquest trimestre per tal d'orientar i acompanyar als alumnes en la preinscripció en mòduls formatius o altres estudis no-obligatoris; 'Educació emocional', durant el tercer trimestre.

Aquest projecte té com objectiu principal poder motivar els alumnes a continuar estudiant i trobar aquell camp formatiu més adient al perfil personal i acadèmic de cada alumne.