EspaiFoto, l'associació impulsora del Festival Revela-T, i l'Ajuntament han signat un nou conveni que regirà la col•laboració entre els dos ens en l'organització de l'esdeveniment aquest 2018. El Festival se celebrarà a Vilassar entre l'11 i el 27 de maig.

">

El Revela-T encara la seva sisena edició sota el títol "Odissey"

Última revisió 12-02-2021 15:06
15/02/2018

signatura conveni Revelat 2018EspaiFoto, l'associació impulsora del Festival Revela-T, i l'Ajuntament han signat un nou conveni que regirà la col•laboració entre els dos ens en l'organització de l'esdeveniment aquest 2018. El Festival se celebrarà a Vilassar entre l'11 i el 27 de maig.

Durant els cinc darrers anys, el Festival Revela-T s'ha convertit en un esdeveniment d'innovació cultural que ha situat Vilassar com a referent internacional en el món de la fotografia analògica. Sobre aquest eix s'han anat perfilant activitats, exposicions, seminaris, intercanvis i venda de tecnologia amb una particiapció de més 12.000 persones en l'edició del 2017. El Festival gaudeix del reconeixement oficial de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona en tant que esdeveniment de rellevància nacional.

Segons el conveni signat la nova edició del Festival, ja consolidat al municipi, agilitza i simplifica la gestió i coordinació de l'esdeveniment, que s'ha anat endreçant i millorant al llarg de les darreres tres edicions. Això ha passat per obrir el Revela-T i connectar-lo amb el territori i amb Barcelona. En aquet sentit, es consoliden els acords amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya de cara al reconeixement del Revela-T com a festival estratègic, que cada cop gaudeix de més suport provinent d'aquestes institucions.

El nou conveni regirà també la gestió del Revela-T i la col•laboració entre l'Ajuntament i els organitzadors durant aquest 2018. Entre els punts destacats del document hi ha l'establiment d'un tècnic municipal com a figura d'enllaç entre EspaiFoto i l'Ajuntament, que serà el principal canalitzador d'informació en la gestió dels esdeveniments del Festival.

Gràfic finançament festival


Pel que fa al finançament del Revela-T, l'aportació municipal es manté en un total de 40.000€, com en l'anterior edició, que provenen a parts iguals de pressupost propi municipal i de mecentatges privats canalitzats a través de l'Ajuntament. Aquesta aportació suposa només un 30% del Pressupost total del festival que es preveu que s'aproximi a un total de 120.000€. El finançament del Festival es completa amb la subvenció de la Generalitat de Catalunya (l'any 2017 s'han concedit 19.000€), la de la Diputació de Barcelona (l'any 2017 s'han concedit 15.000€), i patrocinis privats d'empreses i ingressos del propi esdeveniment.

El Revela-t s'erigeix d'aquesta manera també en un model a seguir en termes de finançament i gestió, ja que ben pocs festivals d'aquestes característiques i dimensions compten amb aquesta diversitats d'agents que hi aporten, fet que li genera una certa estabilitat econòmica, i són comptats els esdeveniments culturals que poden acreditar que gairebé el 50% del seu cost es sufraga amb ingressos privats i no només públics.

Un altre dels punts destacats del conveni és la cessió de material i espais municipals com ara l'Estrella, el Museu Arxiu, el Parc de can Rafart, la Biblioteca can Manyer i el pròpi edifici de l'Ajuntament. També es facilitarà l'accés a equipaments privats, com són el complex fabril de Cal Garbat i la sala d'exposicions de La Massa CCV.

EspaiFoto es compromet, a més, a complir, en el marc  de l'organització i difusió del Festival, amb els objectius estratègics del Pla de Turisme: la difusió dels serveis comercials i de restauració, i la projecció dels recursos culturals i patrimonials de Vilassar.
La sisena edició del Festival Revela-T, que tindrà lloc entre el 11 i el 27 de maig, es presenta amb més de 38 exposicions sota el títol “Odissey”, treballs profunds de llarga durada, més complerts i extensos que en anteriors edicions. Entre els quals hi podrem trobar, per exemple, un projecte de l'actor Jeff Bridges a Cal Garbat.

Aquest 2018 el Festival Internacional de Fotografia analògica redobla també la seva connexió amb Barcelona, i Vilassar i el Revela-T seran presents en 13 galeries de la capital amb un total de 17 exposicions, a més de diverses activitats.

En la seva vessant de creació el Revela-T 2018 consolida l'stage artístic i inicia el projecte “fotògrafs en residència”. Des d'una perspectiva social i cultural de seguir arrelant en el municipi, enguany es durà a terme, juntament amb els usuaris del Casal de Dia, un projecte de fototeràpia, més enllà de les ja habituals visites escolars durant els dies del Festival.

Es presenta, doncs una nova edició d'un Festival Revela-T ja consolidat, arrelat a Vilassar i obert a l'exterior, amb un programa d'activitats ben complert per tots els públics i tots els gustos, i una capacitat constant d'innovació i creació artística per un projecte cultural de primera magnitud que podrem gaudir-lo a casa nostra.