El consistori lamenta profundament la pèrdua del vilassarenc Manel Monjonell que va morir dilluns a causa d'una malaltia. Monjonell ha estat una persona compromesa amb el món associatiu i cultural de Vilassar. Va demostrar la seva empenta al capdavant de la Comissió de Festes durant molts anys i, des del primer moment, presidint l'Associació Amics del Bolets i engegant una de les fires boletarires més importants de Catalunya.

">

L'Ajuntament expressa el seu condol per la mort de Manel Monjonell

Última revisió 12-02-2021 15:23
21/11/2017

Manel monjonellEl consistori lamenta profundament la pèrdua del vilassarenc Manel Monjonell que va morir dilluns a causa d'una malaltia. Monjonell ha estat una persona compromesa amb el món associatiu i cultural de Vilassar. Va demostrar la seva empenta al capdavant de la Comissió de Festes durant molts anys i, des del primer moment, presidint l'Associació Amics del Bolets i engegant una de les fires boletarires més importants de Catalunya.

"En Manel de cal carreter, va treballar de ben jove al petit taller del carrer Rafael Riera Prats, al costat del ferrer, primer ajudant a fer els carros i introduint la planxisteria amb els primers camions que corrien per Vilassar. De ben jove l'atrapa el món del motor, tan de cotxes com de motos, una passió que mai l'abandonarà. Amb tota una colla d'amics entren a la Comissió de Festes de Vilassar i aconsegueixen fer una renovació total de les activitats, les baixades de carretons, espectacles, propostes diferents, carnestoltes....  aconseguint una resposta molt gran per part de la població.

A finals dels anys 80 al Museu Arxiu es proposa de fer una Mostra de bolets quan aquesta activitat no era tan coneguda com ara i poc a poc en Manel proposa anar ampliant la Mostra amb activitats complementàries fins que fa 18 anys es fa la primera Fia del Bolet i la Natura. Inquiet per naturalesa va teixir una xarxa de contactes a nivell micològic que el van convertir en un dels referents d'aquesta ciència al nostre país. La Fira del Bolet i la Natura, amb els Amics dels Bolets al darrera, ha estat un projecte de tota una generació de vilassarencs implicats amb el seu poble, tots hi han portat el seu esforç i dedicació, però el veritable pal de paller sempre ha estat en Manel.

Una persona involucrada amb el seu poble i sempre disposat a col.laborar i a implicar-se en tot tipus d'inicaitives."

Escrit extret del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt