Aquest dimarts especialistes del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya han retirat el centenar de tortugues de l'estany de can Rafart per motius de salut pública. Aquesta acció se suma a les tasques de neteja i manteniment del parc que s'estan portant a terme aquesta setmana.

">

L'Ajuntament retira les tortugues de l'estany de can Rafart

Última revisió 12-02-2021 15:23
21/11/2017

TORTUGUESAquest dimarts especialistes del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya han retirat el centenar de tortugues de l'estany de can Rafart per motius de salut pública. Aquesta acció se suma a les tasques de neteja i manteniment del parc que s'estan portant a terme aquesta setmana.

La retirada de les tortugues respon a criteris de salubritat, higiene, salut pública i protecció del medi ambient. La gran quantitat de defecacions que aquestes generen provoquen que l'estany es trobi en un mal estat de salubritat i fa que s'hagin d'incrementar les tasques de neteja per tal de mantenir-lo net.
La tortuga de Florida és una espècie originària dels Estats Units, però que s'ha fet molt popular a casa nostra com a animal de companyia i que s'ha anat reproduint fins a amenaçar les espècies del territori.
La legislació ambiental actual defineix aquesta espècie com una espècie invasora i estableix que cal eradicar-la. A més, aquesta espècie és portadora de salmonel•losis que pot contagiar amb una mossegada.
La recollida i gestió de les tortugues l'ha fet el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, ubicat a Masquefa.

A partir d'ara no es podrà alliberar cap tipus d'animal al llac. Aquesta acció serà penalitzada amb sanció econòmica.

Cartell llac de can rafart